Ρεάλ Μαδρίτης: «Βασίλισσα» και στα οικονομικά, με έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ

Ρεάλ Μαδρίτης: «Βασίλισσα» και στα οικονομικά, με έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ
Photo: pixabay.com
Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε χωρίς να έχει μεγιστοποιηθεί ακόμα η λειτουργία του νέου Santiago Bernabéu.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι γεννημένη για κορυφές, όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και εκτός γηπέδων. Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της, παρουσίασε έναν ισολογισμό για την οικονομική χρήση 2023/24, με έσοδα που ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτό επετεύχθη παρά το γεγονός ότι το Bernabéu δεν λειτουργεί ακόμα όπως έχει προγραμματιστεί για το νέο έτος. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ανέφερε στην τελευταία συνέλευση των αντιπροσώπων του συλλόγου ότι τα λειτουργικά έσοδα (πριν από τη διάθεση παγίων) ανήλθαν σε 1,073 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 230 εκατομμυρίων ευρώ (27%) σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2022/23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε χωρίς να έχει μεγιστοποιηθεί ακόμα η λειτουργία του νέου Santiago Bernabéu. Όπως ανέφερε ο Πέρεθ, παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες επιχειρηματικής ανάπτυξης των εργασιών αναδιαμόρφωσης δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπήρξε σταδιακά μεγαλύτερη διαθεσιμότητα του γηπέδου για χωρητικότητα και εμπορική εκμετάλλευση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο τελευταίο μέρος της χρονιάς, το μάρκετινγκ νέων επιχειρηματικών προϊόντων, ιδίως μεγάλων εκδηλώσεων και ενός νέου premium προϊόντος που συνδέεται με τις νέες θέσεις VIP, συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση των εσόδων από τις δραστηριότητες του σταδίου. Αναμένεται ότι η αύξηση των εσόδων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν το γήπεδο θα λειτουργεί πλήρως.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει το οικονομικό έτος 2023/24 με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 16 εκατομμυρίων ευρώ, 32% υψηλότερα από την προηγούμενη χρονιά (12 εκατομμύρια ευρώ), και λειτουργικό αποτέλεσμα προ αποσβέσεων (EBITDA) 156 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν ίσο με αυτό του οικονομικού έτους 2022/23 (158 εκατομμύρια ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: