Ρεκόρ πωλήσεων για την αμερικανική Κινηματογραφική Βιομηχανία το 2015

Ρεκόρ πωλήσεων για την αμερικανική Κινηματογραφική Βιομηχανία το 2015
epa05069565 Cast member British Actress Daisy Ridley arrives for the premiere of 'Star Wars: The Force Awakens' at the TCL Theatre in Hollywood, California, USA, 14 December 2015. The film is the seventh in the Star Wars series. EPA/EUGENE GARCIA

Μόνο τις πρώτες ημέρες προβολής του, το Star Wars έκανε στην Αμερική 248 εκατ. δολάρια πωλήσεις και 529 εκατ. δολάρια σε όλον τον κόσμο. 

Με την κυκλοφορία του Star Wars: The Force Awakens και το Jurassic World φέτος, το αμερικανικό box office πρόκειται να αγγίξει τα 11 δισ. δολάρια στις πωλήσεις εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις προβλέπεται να είναι πάνω από το 6% αυτόν το χρόνο και να φτάσουν τα 11,01 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων εισιτηρίων σε ΗΠΑ και Καναδά, σύμφωνα με το Bloomberg.

O αριθμός αυτός πρόκειται να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 10,2 δισ. δολαρίων του 2013, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Μια ταινία-γεγονός σαν και αυτή είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στις παλιές τους συνήθειες”, δήλωσε ο Dave Hollis, Αντιπρόεδρος της Disney σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Σημειώνεται ότι Star Wars έκανε άνοιγμα στην Αμερική με 248 εκατ. δολάρια και 529 εκατ. δολάρια σε όλον τον κόσμο.