Ρεκόρ πωλήσεων για την BYD τον Αύγουστο: Ηγέτης στα υβριδικά και δυναμική ανάπτυξη στο εξωτερικό

Ρεκόρ πωλήσεων για την BYD τον Αύγουστο: Ηγέτης στα υβριδικά και δυναμική ανάπτυξη στο εξωτερικό
(FILES) The BYD logo is seen on the BYD stand at the Beijing Auto Show in Beijing on May 3, 2024. China's electric vehicle giant BYD opened a new plant in Thailand on July 4, continuing its international expansion despite a market slowdown and tariff row between Beijing and the European Union. (Photo by GREG BAKER / AFP) Photo: AFP
Η BYD ενισχύει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά, ενώ οι ανταγωνιστές της αντιμετωπίζουν προκλήσεις.

Τον Αύγουστο, η BYD, ο κορυφαίος κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων επιβατικών οχημάτων, με τις πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων να αυξάνονται πιο γρήγορα από εκείνες των αμιγώς ηλεκτρικών. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 30% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 370.854 επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BYD αυξήθηκαν κατά περίπου 12%, ενώ οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων σημείωσαν αύξηση 48%, καλύπτοντας σχεδόν τα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας τον περασμένο μήνα.

Σε αντίθεση, αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις ηλεκτρικών οχημάτων είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται σημαντικά τον ίδιο μήνα. Η Li Auto, η οποία ειδικεύεται σε ηλεκτρικά οχήματα με μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης για επαναφόρτιση της μπαταρίας, πώλησε 48.122 μονάδες τον Αύγουστο, μειωμένες από 51.000 τον Ιούλιο. Η Aito, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες της Huawei, κατέγραψε πτώση 10.000 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Nio ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 20.176 αυτοκίνητα τον Αύγουστο, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τον Ιούλιο, αλλά παρέμεινε πάνω από τις 20.000 μονάδες για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Η οικονομική της μάρκα, Onvo, άνοιξε 105 καταστήματα και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του πρώτου της SUV, L60, μέσα στον μήνα.

Η Xpeng ανέφερε τις καλύτερες μηνιαίες πωλήσεις της χρονιάς, με 14.036 παραδόσεις τον Αύγουστο. Η εταιρεία ξεκίνησε τις παραδόσεις του νέου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου Mona M03, το οποίο πωλείται στην Κίνα για λιγότερο από 20.000 δολάρια. Δεν είναι σαφές αν οι παραδόσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Geely, υποστηριζόμενη από την Zeekr, ανέφερε αύξηση των πωλήσεων τον Αύγουστο στις 18.015 μονάδες, αν και αυτός ο αριθμός είναι μειωμένος σε σύγκριση με τις 20.206 παραδόσεις του Ιουνίου.

Η Zeekr ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το πρώτο της SUV αυτόν τον μήνα, με τιμή πάνω από 1.400 δολάρια χαμηλότερη από το Tesla Model Y. Η εταιρεία σκοπεύει να παραδώσει το SUV σε παγκόσμια κλίμακα μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να διευκρινίζει ποιες χώρες θα το λάβουν.

Η BYD δήλωσε ότι πούλησε 31.451 αυτοκίνητα στο εξωτερικό τον Αύγουστο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό του έτους σε 264.869, ξεπερνώντας τα 242.765 αυτοκίνητα που πούλησε στο εξωτερικό για όλο το περασμένο έτος. Αν η BYD διατηρήσει τον μέσο μηνιαίο ρυθμό πωλήσεων στο εξωτερικό, αναμένεται να πουλήσει σχεδόν 400.000 αυτοκίνητα εκτός Κίνας φέτος.

Η Xiaomi, από την πλευρά της, παρέδωσε πάνω από 10.000 αυτοκίνητα τον Αύγουστο για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lei Jun, είχε δηλώσει στα μέσα Ιουλίου ότι η Xiaomi στοχεύει να παραδώσει 100.000 μονάδες του ηλεκτρικού σεντάν SU7 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, απαιτώντας μέσο όρο 16.000 πωλήσεων τον μήνα. Η Xiaomi ξεκίνησε τις μαζικές παραδόσεις του SU7 τον Απρίλιο, σε τιμή περίπου 4.000 δολάρια χαμηλότερη από το Tesla Model 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: