Ρεκόρ πωλήσεων της Apple στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2023

Ρεκόρ πωλήσεων της Apple στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2023
Apple logo is seen displayed on a phone screen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 21, 2021. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Υψηλές ταχύτητες για τον τεχνολογικό κολοσσό στην Ελλάδα…

Με υψηλές ταχύτητες συνεχίζουν να κινούνται οι πωλήσεις των προϊόντων Apple στην Ελλάδα. Το πρώτο εξάμηνο, για το οποίο υπάρχουν επίσημα στοιχεία, οι πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων που ανήκουν ξεπέρασαν τα 180 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 25% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022 και 55,2% έναντι του 2021. Δηλαδή μέσα στην τελευταία διετία οι πωλήσεις των προϊόντων Apple στην Ελλάδα ενισχύθηκαν πάνω από 60 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η iSquare Α.Ε., θυγατρική του ομίλου Quest και επίσημος διανομέας προϊόντων Apple για Ελλάδα και Κύπρο, κατάφερε να πετύχει μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι πωλήσεις iPad, ενώ όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων είχαν ισχυρή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση μεριδίων σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείτε η εταιρεία. Τα EBITDA της iSquare αυξήθηκαν 14,6% στα 4,758 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στις 854 χιλ. ευρώ από 901 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 740 χιλ. ευρώ έναντι 759 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω της μείωσης του περιθωρίου κέρδους.

Επίσης συνεχίσθηκε το επενδυτικό πλάνο με αναβαθμίσεις σημείων πώλησης και εντονότερης παρουσίας στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής, με αποτέλεσμα πέραν της ισχυρής αύξησης πωλήσεων, κατάφερε να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου ξεκίνησε το νέο μοντέλο διανομής, όπως είχε εγκαίρως ενημερώσει η εταιρεία, με την ενεργή εμπλοκή του τοπικού γραφείου της Apple στην Ελλάδα ως Sales & Marketing office. Αυτό το νέο μοντέλο θα περιορίσει τα μικτά περιθώρια κέρδους στη δραστηριότητα της iSquare (προϊόντα Apple). Το πρώτο εξάμηνο η κερδοφορία της iSquare ενισχύθηκε κατά 13%.

Το τρέχον δεύτερο εξάμηνο ο κλάδος της τεχνολογίας δεν αναμένεται να ανακάμψει και άρα θα συνεχίσουν οι προκλήσεις για τα προϊόντα και τον κλάδο γενικότερα μέχρι τέλος του έτους. Προβλέπεται μια δύσκολη αγορά με ύφεση στον κλάδο της πληροφορικής.

Η εταιρεία είναι συγκρατημένα αισιόδοξη και για το δεύτερο εξάμηνο. Εκτιμά ότι θα είναι μια ακόμα θετική χρονιά με ανάπτυξη των πωλήσεων στις βασικές κατηγορίες. Γενικά αναμένεται μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά τις ανατιμήσεις των αγαθών και μια αποκλιμάκωση τιμών τόσο στην ενέργεια όσο και γενικότερα καθώς και μια συγκράτηση του πληθωρισμού.

Στην Κύπρο θα συνεχιστεί η επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου της μέσω των εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών και έτσι θα ενισχυθεί η παρουσία της στο νησί, κάτι το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της iSquare και στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά την iStorm Μ.Α.Ε., δηλαδή τα καταστήματα Λιανικής Apple ‐ Apple Premium Reseller, το πρώτο εξάμηνο η εταιρεία όχι μόνο άντεξε, άλλα κατάφερε να αναπτυχθεί σε όλες τις κατηγορίες. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε η λειτουργία των νέων καταστημάτων που άνοιξαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, και άρα λειτούργησαν ως νέα καταστήματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Έτσι η εταιρεία κατάφερε και πέτυχε μια σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων 31% yoy με διψήφια αύξηση σε όλες τις κατηγορίες. Η iStorm ξεπέρασε στο Α εξάμηνο τα 39,7 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις και κατάφερε να συγκρατήσει τα έξοδα της και να φέρει μια ικανοποιητική κερδοφορία. Ταυτόχρονα κέρδισε μερίδια στην αγορά σε όλες τις κατηγορίες.

Η εταιρεία, στοχεύει σε περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων της με την προσθήκη δύο νέων καταστημάτων στην Ελλάδα, καθώς και μία αναβάθμιση του ενός εκ των δύο καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, ώστε να επιτύχει μεγαλύτερη κάλυψη νέων περιοχών και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δίκτυο και το brand iStorm σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ταυτόχρονα η iStorm σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα όπως και σε νέες υπηρεσίες που σχεδιάζει να λανσάρει τους επόμενους μήνες, οι οποίες θα βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη. Είναι ήδη σε πιλοτική λειτουργία η μεγάλη επένδυση του κεντρικού CRM της εταιρείας, κάτι το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά εμπορικά και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση και παρακολούθηση των πελατών. Τέλος, αναβαθμίζει περαιτέρω τις υπηρεσίες καταναλωτικών δανείων, trade‐in και αυθημερόν παράδοσης προϊόντων, ώστε να δώσει ακόμα καλύτερη εμπειρία στους πελάτες της κατά το β’ εξάμηνο του 2023. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: