Reuters: Η Samsung μειώνει έως και 30% το προσωπικό της παγκοσμίως

Reuters: Η Samsung μειώνει έως και 30% το προσωπικό της παγκοσμίως
epa05339943 Visitors walk under SAMSUNG logo during the COMPUTEX, the largest computer show in Asia, in Taipei, Taiwan, 01 June 2016. The COMPUTEX computer show runs from 31 May to 04 June 2016 and gathers 1,602 exhibitors from 30 countries with 5,009 booths to display their latest products and to sign orders with foreign buyers. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική μέχρι το τέλος του 2024.

Η Samsung Electronics, ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones, τηλεοράσεων και τσιπ μνήμης στον κόσμο, μειώνει έως και 30% του προσωπικού της στο εξωτερικό σε ορισμένα τμήματα, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές με άμεση γνώση του θέματος.

Η Samsung με έδρα τη Νότια Κορέα έχει δώσει εντολή στις θυγατρικές της παγκοσμίως να μειώσουν το προσωπικό πωλήσεων και μάρκετινγκ κατά περίπου 15% και το διοικητικό προσωπικό έως και 30%, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, δήλωσε ένα άτομο. Έξι άλλα άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν επίσης τη σχεδιαζόμενη μείωση του παγκόσμιου προσωπικού της Samsung.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι θα απολυθούν και ποιες χώρες και επιχειρηματικές μονάδες θα επηρεαστούν περισσότερο.

Σε ανακοίνωσή της, η Samsung δήλωσε ότι οι προσαρμογές του εργατικού δυναμικού που πραγματοποιήθηκαν σε ορισμένες υπερπόντιες επιχειρήσεις ήταν ρουτίνα και αποσκοπούσαν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι για τα σχέδια, προσθέτοντας ότι δεν επηρεάζουν το προσωπικό παραγωγής της.

Η Samsung απασχολούσε συνολικά 267.800 άτομα στο τέλος του 2023, και περισσότεροι από τους μισούς, ή 147.000 εργαζόμενους, έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση βιωσιμότητάς της.

Η παραγωγή και η ανάπτυξη αντιπροσώπευαν τις περισσότερες από αυτές τις θέσεις εργασίας και το προσωπικό πωλήσεων και μάρκετινγκ ήταν περίπου 25.100, ενώ 27.800 άτομα εργάζονταν σε άλλους τομείς,.

Η «παγκόσμια εντολή» για τις περικοπές θέσεων εργασίας εστάλη πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και η επιχείρηση της Samsung στην Ινδία προσέφερε ήδη πακέτα αποζημίωσης σε ορισμένους υπαλλήλους μεσαίου επιπέδου που έφυγαν τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε μία από τις άμεσες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com