Reuters: Οι Χούθι έχουν προειδοποιήσει τουλάχιστον 6 ναυτιλιακές της Ελλάδας για επιθέσεις – Τα απειλητικά mail

Reuters: Οι Χούθι έχουν προειδοποιήσει τουλάχιστον 6 ναυτιλιακές της Ελλάδας για επιθέσεις – Τα απειλητικά mail
epa11572344 A handout photo made available by the Houthis media center shows a masked Houthi fighter with a rifle boarding the Greek-flagged oil tanker Sounion following Yemen's Houthis attacks, in the Red Sea, 29 August 2024. Yemen's Houthis have agreed to allow tugboats and rescue ships to access the damaged crude oil tanker Sounion in the Red Sea a week after they attacked it, according to a statement by Houthi spokesperson Muhammad Abdul-Salam. The Greek-flagged oil tanker Sounion, which has been on fire since 23 August in the Red Sea following Yemen's Houthis attacks, is still burning and it appears to be leaking oil, a US Pentagon spokesman said. Yemen's Houthis have claimed responsibility for a two-small boats and three projectiles attack against the oil tanker Sounion in the Red Sea off Yemen on 21 August 2024, Houthi military spokesman Yahya Sarea said in a statement. EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER HANDOUT -- BEST QUALITY AVAILABLE -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Χούθι απλώνουν τα δίχτυα τους ευρύτερα και στοχεύουν ελληνικά εμπορικά πλοία με μικρή ή καθόλου σχέση με το Ισραήλ.

Οι Χούθι της Υεμένης έχουν προειδοποιήσει τουλάχιστον 6 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες τους τελευταίους μήνες για το ότι τα πλοία τους θα βρεθούν στο στόχαστρο των επιθέσεων τους, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, μια ζεστή ανοιξιάτικη νύχτα στην Αθήνα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας παρατήρησε ότι ένα ασυνήθιστο mail είχε φτάσει στα προσωπικά του εισερχόμενα.

Το μήνυμα, το οποίο εστάλη και στο επαγγελματικό mail του στελέχους, προειδοποιούσε ότι ένα από τα πλοία της εταιρείας που ταξίδευε μέσω της Ερυθράς Θάλασσας κινδύνευε να δεχθεί επίθεση από τους Χούθι.

Το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο είχε παραβιάσει την απαγόρευση διέλευσης που επέβαλαν οι Χούθι, ελλιμενίζοντας σε ισραηλινό λιμάνι και θα γινόταν «άμεσος στόχος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης σε οποιαδήποτε περιοχή κρίνουν κατάλληλη», ανέφερε το μήνυμα, γραμμένο στα αγγλικά και το οποίο εξέτασε το Reuters.

«Έχετε την ευθύνη και τις συνέπειες της συμπερίληψης του πλοίου στον κατάλογο απαγόρευσης», ανέφερε το mail, το οποίο υπογράφεται από το Κέντρο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων (HOCC) με έδρα την Υεμένη, έναν οργανισμό που συστάθηκε τον Φεβρουάριο για τη σύνδεση μεταξύ των δυνάμεων των Χούθι και των εμπορικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 100 επιθέσεις σε πλοία που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο του 2023, ενεργώντας σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στον πολυετή πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Έχουν βυθίσει δύο πλοία, έχουν καταλάβει άλλο ένα και έχουν σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερις ναυτικούς.

Το mail που ελήφθη στα τέλη Μαΐου, προειδοποιούσε για «κυρώσεις» για ολόκληρο τον στόλο της εταιρείας εάν το πλοίο συνέχιζε «να παραβιάζει τα κριτήρια απαγόρευσης και να εισέρχεται στα λιμάνια της σφετεριστικής ισραηλινής οντότητας».

Το στέλεχος και η εταιρεία αρνήθηκαν να κατονομαστούν για λόγους ασφαλείας.

Το προειδοποιητικό μήνυμα ήταν το πρώτο από περισσότερα από δώδεκα ολοένα και πιο απειλητικά mail που στάλθηκαν σε τουλάχιστον έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες από τον Μάιο εν μέσω αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έξι πηγές του κλάδου με άμεση γνώση των μηνυμάτων και δύο με έμμεση γνώση.

Από πέρυσι, οι Χούθι εκτοξεύουν πυραύλους, στέλνουν οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εξαπολύουν βάρκες φορτωμένες με εκρηκτικά εναντίον εμπορικών πλοίων με δεσμούς με ισραηλινές, αμερικανικές και βρετανικές οντότητες.

Τα απειλητικά mail δείχνουν ότι οι Χούθι απλώνουν τα δίχτυα τους ευρύτερα και στοχεύουν ελληνικά εμπορικά πλοία με μικρή ή καθόλου σχέση με το Ισραήλ.

Οι απειλές απευθύνονταν επίσης, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, σε ολόκληρους στόλους, αυξάνοντας τους κινδύνους για τα πλοία που εξακολουθούν να προσπαθούν να διασχίσουν την Ερυθρά Θάλασσα.

«Τα πλοία σας παραβίασαν την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης», έγραφε ένα ξεχωριστό mail που εστάλη τον Ιούνιο από έναν κυβερνητικό διαδικτυακό τομέα της Υεμένης στην πρώτη εταιρεία εβδομάδες αργότερα και σε μια άλλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία επίσης αρνήθηκε να κατονομαστεί. «Ως εκ τούτου, θα επιβληθούν τιμωρίες σε όλα τα πλοία της εταιρείας σας … Με τους καλύτερους χαιρετισμούς, Ναυτικό της Υεμένης».

Η Υεμένη, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας, έχει εμπλακεί σε πολυετή εμφύλιο πόλεμο. Το 2014, οι Χούθι ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά και εκδίωξαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Τον Ιανουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέφεραν τους Χούθι στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων.

Σε επικοινωνία με το Reuters, αξιωματούχοι των Χούθι αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι είχαν στείλει τα mail ή να παράσχουν οποιοδήποτε πρόσθετο σχόλιο, λέγοντας ότι πρόκειται για απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να διαπιστώσει αν τα mail είχαν σταλεί και σε άλλες ξένες ναυτιλιακές εταιρείες.

Τα ελληνικών συμφερόντων πλοία, τα οποία αντιπροσωπεύουν έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο, αποτελούν σχεδόν το 30% των επιθέσεων που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις των Χούθι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence, τα οποία δεν διευκρινίζουν αν τα πλοία αυτά είχαν δεσμούς με το Ισραήλ.

Τον Αύγουστο, η πολιτοφυλακή των Χούθι επιτέθηκε στο δεξαμενόπλοιο Sounion αφήνοντάς το στις φλόγες για εβδομάδες πριν μπορέσει να ρυμουλκηθεί σε ασφαλέστερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χτυπήματα ώθησαν πολλά φορτία να ακολουθήσουν πολύ μεγαλύτερη διαδρομή γύρω από την Αφρική. Η κίνηση μέσω της διώρυγας του Σουέζ έχει μειωθεί από περίπου 2.000 διελεύσεις ανά μήνα πριν από τον Νοέμβριο του 2023 σε περίπου 800 τον Αύγουστο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έφτασαν σε νέα κορύφωση την Τρίτη, καθώς το Ιράν έπληξε το Ισραήλ με περισσότερους από 180 πυραύλους σε αντίποινα για τη δολοφονία ηγετών μαχητών στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, την Παρασκευή.

H νέα φάση

Η ναυτική δύναμη Aspides της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει βοηθήσει περισσότερα από 200 πλοία να πλεύσουν με ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαίωσε την εξέλιξη της τακτικής των Χούθι σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με ναυτιλιακές εταιρείες στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που εξέτασε το Reuters.

Στο έγγραφο, που μοιράστηκε με τις ναυτιλιακές εταιρείες, η Aspides δήλωσε ότι η απόφαση των Χούθι να επεκτείνουν τις προειδοποιήσεις σε ολόκληρους στόλους σηματοδοτεί την έναρξη της «τέταρτης φάσης» της στρατιωτικής εκστρατείας τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η επιχειρήση προέτρεψε επίσης τους πλοιοκτήτες να απενεργοποιήσουν τους αναμεταδότες του Αυτόματου Συστήματος Αναγνώρισης (AIS), το οποίο δείχνει τη θέση ενός πλοίου και λειτουργεί ως βοήθημα πλοήγησης για τα κοντινά πλοία, λέγοντας ότι έπρεπε «να το κλείσουν ή να πυροβοληθούν».

Η Aspides δήλωσε ότι τα πυραυλικά πλήγματα των Χούθι είχαν ακρίβεια 75% όταν στόχευαν πλοία που λειτουργούσαν με το σύστημα εντοπισμού AIS ενεργοποιημένο. Αλλά το 96% των επιθέσεων αστοχούσε όταν το AIS ήταν απενεργοποιημένο, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Τα mail των Χούθι ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο με μηνύματα που στάλθηκαν σε εφοπλιστές, ασφαλιστικές εταιρείες και το κύριο ναυτεργατικό συνδικάτο από την HOCC.

Αυτά τα αρχικά mail δύο από τα οποία είδε το Reuters, προειδοποιούσαν τον κλάδο ότι οι Χούθι είχαν επιβάλει απαγόρευση ταξιδιού στην Ερυθρά Θάλασσα σε ορισμένα πλοία, αν και δεν προειδοποιούσαν ρητά τις εταιρείες για επικείμενη επίθεση.

Τα μηνύματα που εστάλησαν μετά τον Μάιο ήταν πιο απειλητικά.

Τουλάχιστον δύο ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται ελληνικά πλοία και έλαβαν απειλές μέσω mail αποφάσισαν να τερματίσουν τα εν λόγω ταξίδια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με άμεση γνώση, αρνούμενες να κατονομάσουν τις εταιρείες για λόγους ασφαλείας.

Ένα στέλεχος σε μια τρίτη ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία έλαβε επίσης επιστολή, δήλωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει τις συναλλαγές με το Ισραήλ προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: