Ρήτρα μη εφαρμογής μέτρων ζητεί η κυβέρνηση

Ρήτρα μη εφαρμογής μέτρων ζητεί η κυβέρνηση
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών, Αθήνα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αν επιτευχθεί υπέρβαση εσόδων.

Ρήτρα μη εφαρμογής των μέτρων που θα ψηφιστούν επιδιώκει η κυβέρνηση να εντάξει στα νομοσχέδια που θα περάσουν στα νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή, στο πλαίσιο της έγκρισης της συμφωνίας με τους δανειστές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Μορίς Ομπστφελντ, έδειξε την Τρίτη πως υπάρχει πρόθεση για χαλαρότερους δημοσιονομικούς στόχους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα λόγω της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η Ευρωζώνη στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, δήλωσε χθες στη Βουλή πως αν η πορεία των εσόδων είναι καλύτερη από αυτή που προβλέπεται, τότε «αρκετά από τα αυτά τα μέτρα δεν θα υλοποιηθούν. Θα νομοθετηθούν, αλλά δεν θα υλοποιηθούν».

Στη δευτερολογία του, και αφού κλήθηκε να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση θα ψηφήσει μέτρα και μετά δεν θα τα εφαρμόσει, ξεκαθάρισε πως «αν τα έσοδα υπερβαίνουν τους στόχους, δημιουργείται χώρος ώστε κάποια μέτρα που θα ψηφίσουμε τώρα τελικά να μην εφαρμοστούν».

Πηγή: Η Καθημερινή