Ρωσία: Η Μόσχα δίνει 22.000 δολάρια για όσους πολεμήσουν στην Ουκρανία

Ρωσία: Η Μόσχα δίνει 22.000 δολάρια για όσους πολεμήσουν στην Ουκρανία
Commuters wait at a crossing before a street blocked next to the office of the FSB security service in Moscow on December 19, 2019. Gunfire broke out in central Moscow near an office of the FSB security service on DEcember 19, with armed officers seen running through a busy shopping area, Russian media and footage on social media said. Several videos shot from different vantage points pictured armed men running out of the office as gunfire rang out, with some reports saying there were casualties. (Photo by Dimitar DILKOFF / AFP) Photo: AFP
Η Ρωσία έχει στρατολογήσει έως και 15.000 Νεπαλέζους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Οι αρχές της πόλης της Μόσχας προσφέρουν ένα μπόνους ρεκόρ για την εγγραφή νέων νεοσύλλεκτων που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, στο τελευταίο σημάδι της προσπάθειας να ενισχυθεί ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων.

Το οικονομικό γλυκαντικό έρχεται καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να στρατολογήσει στρατιώτες για τον στρατό του, καθώς η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται στον τρίτο χρόνο της.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν εισήγαγε το εφάπαξ μπόνους υπογραφής ύψους 1,9 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 22.000 δολάρια) για τους κατοίκους της πόλης που κατατάσσονται στο στρατό, σύμφωνα με ανακοίνωση την Τρίτη.

Όποιος αποδεχθεί την προσφορά θα κερδίσει έως και 5,2 εκατομμύρια ρούβλια (59.600 δολάρια) κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καθώς οι θάνατοι προσωπικού αυξάνονται, το Κρεμλίνο ψάχνει παντού για να βρει μαχητές που θα στείλει στο μέτωπο.

Ο Πούτιν διέταξε τον στρατό της χώρας να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων κατά 170.000, γεγονός που θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού σε πάνω από 2,2 εκατομμύρια, εκ των οποίων 1,32 εκατομμύρια στρατιώτες, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο τον Δεκέμβριο.

Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση του μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 15% και σηματοδοτεί τη δεύτερη τέτοια επέκταση του στρατού από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του. Ο Πούτιν διέταξε αρχικά την άμεση «μερική κινητοποίηση» των Ρώσων πολιτών τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από μια σειρά από ήττες που προκάλεσαν αλληλοκατηγορίες στη Μόσχα. Η κινητοποίηση σήμαινε ότι οι πολίτες που ήταν έφεδροι μπορούσαν να κληθούν και ότι όσοι είχαν στρατιωτική εμπειρία υπόκειντο σε επιστράτευση.

Η εκστρατεία επιστράτευσης οδήγησε σε σφοδρές διαδηλώσεις -ιδιαίτερα στις περιοχές των εθνικών μειονοτήτων της Ρωσίας, όπου επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες κινητοποίησης- και προκάλεσε έξοδο ανδρών σε στρατιωτική ηλικία που εγκατέλειψαν τη χώρα για να αποφύγουν να συμμετάσχουν στον πόλεμο.

Παρόλο που η εκστρατεία κινητοποίησης ανεστάλη τον Νοέμβριο του 2022, αφού οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στόχος της στρατολόγησης 300.000 ατόμων είχε επιτευχθεί, η Ρωσία στρατολογεί μαχητές εκτός των συνόρων της για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει στρατολογήσει έως και 15.000 Νεπαλέζους για να πολεμήσουν στον πόλεμό της στην Ουκρανία, με πολλούς από αυτούς να έχουν υποστεί τραύματα, ενώ ένας άγνωστος αριθμός παραμένει αγνοούμενος ή πιθανώς νεκρός. Ένας στρατιώτης από το Νεπάλ που μίλησε στο CNN δήλωσε ότι Αφγανοί, Ινδοί, Κονγκολέζοι και Αιγύπτιοι νεοσύλλεκτοι είναι μεταξύ αυτών που εκπαιδεύονται στις στρατιωτικές ακαδημίες της Ρωσίας για ξένους μαχητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnn.com