Ρωσία: O Μεντβέντεφ απειλεί να μετατρέψει το Κίεβο σε διαλυμένη περιοχή

Ρωσία: O Μεντβέντεφ απειλεί να μετατρέψει το Κίεβο σε διαλυμένη περιοχή
RUSSIA MEDVEDEV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα έχει ήδη τυπικά τους λόγους για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο με μη πυρηνικά όπλα ως απάντηση στη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα έχει ήδη τυπικά τους λόγους για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μετά την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, αλλά μπορεί αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις νέες τεχνολογίες όπλων της για να μετατρέψει το Κίεβο σε μια τεράστια, διαλυμένη περιοχή όταν εξαντληθεί η υπομονή της.

Μπαράζ επιθέσεων

Εξάλλου, η Ρωσία εξαπέλυσε νέα νυχτερινή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων το Σάββατο, αναγκάζοντας τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθύνει νέα έκκληση για περισσότερη αεράμυνα και ικανότητες μεγάλου βεληνεκούς.

Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 72 από τα 76 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed πάνω από 12 περιοχές στο κέντρο, το νότο και τα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες δυνατότητες για την ενίσχυση της εναέριας ασπίδας, της αεράμυνας και των δυνατοτήτων μεγάλου βεληνεκούς για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη ζωή και τον λαό μας», δήλωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα αυτόν τον μήνα, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα, αλλά οι αρχές περιέγραψαν ζημιές σε κτίρια σε διάφορα μέρη της χώρας.

Οι αρχές της πόλης του Κιέβου ανέφεραν ότι θραύσματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσαν σε δημοτικό κτίριο στην περιοχή Όμπολον της πόλης βόρεια του κέντρου νωρίς το Σάββατο, αλλά δεν ξέσπασε πυρκαγιά στο σημείο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας γύρω από το Κίεβο δήλωσε ότι συντρίμμια από drone προκάλεσαν ζημιές σε αρκετές ιδιωτικές κατοικίες και σε ένα εμπορικό ακίνητο, ενώ έσπασαν και παράθυρα σε ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών.

Στη νότια περιοχή της Οδησσού, συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά εμπορικά κτίρια και ιδιωτικές κατοικίες, ενώ προκλήθηκαν και αρκετές πυρκαγιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ