Ρωσία: Πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση μετά από συντριβή ουκρανικού drone

Ρωσία: Πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση μετά από συντριβή ουκρανικού drone
epaselect epa10715939 A Ukrainian serviceman operates a drone with a grenade attached to it at an undisclosed location along the frontline in the Donetsk direction, Ukraine, 28 June 2023, amid the Russian invasion. The drones are used for intelligence-gathering and sometimes for attacks on enemy positions by dropping small bombs. Russian troops entered Ukrainian territory in February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/ALEX BABENKO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος της εισβολής στο Κουρσκ είναι η προστασία παραμεθόριων περιοχών από ρωσικές επιθέσεις, λέει ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατιωτική εγκατάσταση στη νότια ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ αφού συνετρίβη εκεί σήμερα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανέφερε με μήνυμά του στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Αντρέι Μποτσάροφ.

Ο Μποτσάροφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα και δεν διευκρίνισε ποια ήταν η εγκατάσταση που δέχθηκε την επίθεση, όμως είπε ότι η επίθεση επικεντρώθηκε στην περιοχή του χωριού Μαρίνοφκα, όπου βρίσκεται στρατιωτική αεροπορική βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας: Στόχος της εισβολής στο Κουρσκ είναι η προστασία παραμεθόριων περιοχών από ρωσικές επιθέσεις

Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ούμεροφ διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη την αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου που επισκέφθηκε το Κίεβο ότι στόχος της εισβολής στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ είναι η προστασία των παραμεθόριων περιοχών της Ουκρανίας.

«Οι στόχοι μας εκεί είναι να εξαλείψουμε από τα σύνορα τις απειλές του ρωσικού στρατού και να καταστήσουμε αδύνατες τις επιθέσεις του εχθρού στις πόλεις και στα χωριά μας», είπε ο Ούμεροφ στους αμερικανούς βουλευτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για τη συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: