Σαμ Άλτμαν: Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση στην εκπαίδευση

Σαμ Άλτμαν: Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση στην εκπαίδευση
epa10648121 OpenAI CEO Sam Altman meets with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 23 May 2023. President Macron meets Altman, ChatGP creator, to discuss Artificial intelligence issues. EPA/YOAN VALAT / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ακαδημαϊκή κοινότητα προσπαθεί εδώ και καιρό να αναπτύξει εργαλεία που θα αναγνωρίζουν τα κείμενα που γράφονται μετη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα φέρει επανάσταση στην εκπαίδευση, όπως έκαναν οι αριθμομηχανές, αλλά δεν θα αντικαταστήσει τη μάθηση, δήλωσε σήμερα ο Σαμ Άλτμαν, ο επικεφαλής της OpenAI, της αμερικανικής εταιρείας που δημιούργησε την τόσο δημοφιλή όσο και αμφιλεγόμενη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Οι ασκήσεις για το σπίτι δεν θα είναι πιθανόν ποτέ πια οι ίδιες“, σημείωσε ο Άλτμαν σε διάσκεψη στο πανεπιστήμιο Κέιο στο Τόκιο.

“Διαθέτουμε ένα νέο εργαλείο για την εκπαίδευση. Είναι ένα είδος αριθμομηχανής για τις λέξεις”, πρόσθεσε. “Οι τρόποι διδασκαλίας και αξιολόγησης των μαθητών θα πρέπει να αλλάξουν“, συνέχισε.

Η ChatGPT έχει εντυπωσιάσει όλον τον κόσμο χάρη στην δυνατότητά της να παράγει συζητήσεις, κείμενα και μεταφράσεις παρόμοιες με αυτές ενός ανθρώπου σε μερικά δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη “πιάστηκε στα πράσα”. Τα ακαδημαϊκά επιστημονικά κείμενα που γράφονται με ΑΙ μπορούν να αναγνωριστούν με ακρίβεια

Ωστόσο έχει προκαλέσει επίσης ανησυχίες σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου αυτού της εκπαίδευσης, στον οποίο ορισμένοι φοβούνται ότι οι μαθητές θα κάνουν κατάχρηση εργαλείων αυτού του είδους και έτσι θα παραμελούν την παραγωγή πρωτότυπων εργασιών.

Ο Άλτμαν βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε παγκόσμια περιοδεία κατά την οποία συναντά επικεφαλής επιχειρήσεων και πολιτικούς υπευθύνους για να συζητήσει ταυτοχρόνως για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και για την μελλοντική της ρύθμιση.

Σήμερα δήλωσε πεπεισμένος όσον αφορά τη διαμόρφωση δικλείδων ασφαλείας, εκφράζοντας παράλληλα εκ νέου φόβους.

“Τα εργαλεία που έχουμε είναι ακόμη εξαιρετικά πρωτόγονα σε σχέση με αυτά που θα διαθέτουμε σε μερικά χρόνια” και η OpenAI θα αισθάνεται “υπερβολικά υπεύθυνη” αν κάτι πάει στραβά, σημείωσε.

Ο Άλτμαν προσπάθησε επίσης για άλλη μια φορά να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την απώλεια πιθανόν πολλών θέσεων εργασίας λόγω της τεχνητής νοημοσύμνης στο μέλλον. Παραδεχόμενος ότι “ορισμένες δουλειές θα χαθούν“, σημείωσε ότι θα εμφανιστούν “νέες κατηγορίες” εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Δεν πιστεύω ότι αυτό θα έχει τον αντίκτυπο στην δουλειά που περιμένει ο κόσμος”, τόνισε και κατέληξε: “Σχεδόν όλες οι προβλέψεις είναι λανθασμένες“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: