Σαρωτικοί έλεγχοι στις παραλίες – «Βροχή» οι καταγγελίες στο MyCoast

Σαρωτικοί έλεγχοι στις παραλίες – «Βροχή» οι καταγγελίες στο MyCoast
Kitroplateia Beach in Agios Nikolaos town in Crete island in Greece. This beach awarded with the Blue Flag has transparent crystal clear water in the heart of the city with many shops, restaurants and coffee places around. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Στόχος η αντιμετώπιση παραβατικότητας, από τις πιο δημοφιλείς μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες παραλίες.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Οικονομικών, των Κτηματικών Υπηρεσιών και της Αστυνομίας, εντείνουν τους ελέγχους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες της χώρας. Στόχος είναι η αποτροπή αυθαιρεσιών και η σωστή εφαρμογή των νέων κανόνων που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου.

Ήδη έχουν συγκροτηθεί πολυμελή ελεγκτικά κλιμάκια που θα ελέγξουν όλες τις σοβαρές καταγγελίες, δίνοντας προτεραιότητα στις επώνυμες. Οι έλεγχοι θα γίνονται από υπαλλήλους Κτηματικών Υπηρεσιών που θα αποσπώνται εκτός έδρας, ώστε να αποφεύγονται τα «προβλήματα» που δημιουργεί η εντοπιότητα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Για παράδειγμα, υπάλληλοι από την Αττική θα ενισχύσουν ελεγκτικά κλιμάκια σε νησιά του Αιγαίου, και το αντίστροφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλατφόρμα MyCoast, όπου γίνονται οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες, θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο για την έναρξη των ελέγχων. Παράλληλα, καταγγελίες που σχετίζονται με προσωπικές αντιπαλότητες μεταξύ επιχειρηματιών θα διερευνούνται για να αποφεύγονται άσκοπες κινητοποιήσεις των κλιμακίων.

Από τις περίπου 8.900 καταγγελίες, οι 1.100 επώνυμες θα εξεταστούν πρώτες. Μέχρι στιγμής, έχουν αξιολογηθεί 600 καταγγελίες που αφορούν σε 10 περιοχές, με τη Χαλκιδική να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω υψηλής παραβατικότητας. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με δύο τρόπους:

Αυτοψία στον χώρο του αιγιαλού και της παραλίας: Οι επιτόπιοι έλεγχοι θα συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό και άμεσα πορίσματα.

Εξ αποστάσεως έλεγχοι: Χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και δορυφορικών λήψεων για τη συλλογή φωτογραφικού υλικού, με τα πορίσματα να ακολουθούν βάσει αυτών των δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: