Saudi Aramco: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για πάντα

Saudi Aramco: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για πάντα
epa07969402 President and CEO of Saudi Aramco Amin Nasser (L) and Aramco chairman Yasir al-Rumayyan attend a press conference to announce an initial public offering of the state oil producer, in Dhahran, Saudi Arabia, 03 November 2019. According to media reports Saudi Arabia said it has approved plans for the state-owned oil producer Saudi Aramco to go public on the Saudi stock exchange Tadawul on 11 December 2019. EPA/STRINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Saudi Aramco δηλώνει ότι ακόμη και το 2050 περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα θα λειτουργούν με κάποιο είδος καυσίμου

Υπέρ του κινητήρα εσωτερικής καύσης για «πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» στοιχηματίζει η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, η Saudi Aramco, παρότι θεωρεί την άνοδο της ηλεκτροκίνησης πολύ σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία. 

Ο όμιλος, ο οποίος είχε έσοδα 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, κυρίως από την παραγωγή και την πώληση αργού, τον περασμένο μήνα πήρε ποσοστό 10% στην Horse Powertrain, αντί 740 εκατ. ευρώ, μια εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή κινητήρων με βάση τα καύσιμα.

Η Saudi Aramco και οι άλλοι μέτοχοι της Horse, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely και η γαλλική Renault, εκτιμούν ότι δεδομένου ότι η βιομηχανία σταματά να σχεδιάζει και να αναπτύσσει τους δικούς της κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αρχίσει να τους αγοράζει από τρίτους. 

«Θα είναι απίστευτα ασύμφορο για τον κόσμο να καταργηθούν εντελώς οι κινητήρες εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Yasser Mufti, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Saudi Aramco που είναι υπεύθυνος για τη συμφωνία. 

«Αν κοιτάξετε την τιμή και πολλούς άλλους παράγοντες, πιστεύω ότι θα υπάρχουν για πολύ, πολύ καιρό» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν πίστευε ότι θα υπήρχαν για πάντα κινητήρες εσωτερικής καύσης, ο Mufti είπε ναι. Η Saudi Aramco δηλώνει ότι ακόμη και το 2050 περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα θα λειτουργούν με κάποιο είδος καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: