Σε δυσθεώρατα ύψη ο πλούτος των υπερπλουσίων οικογενειών έως το 2030 – Θα εκτοξευθεί στα 9,5 τρισ. δολάρια

Σε δυσθεώρατα ύψη ο πλούτος των υπερπλουσίων οικογενειών έως το 2030 – Θα εκτοξευθεί στα 9,5 τρισ. δολάρια
Photo: pixabay.com
Καθώς τα family offices επεκτείνονται και πλησιάζουν τα hedge funds σε μέγεθος, η συγκέντρωση του πλούτου εντείνεται και νέοι ρόλοι αναδύονται στην επενδυτική αγορά.

Ο πλούτος των υπερπλουσίων οικογενειών αναμένεται να αυξηθεί θεαματικά, φτάνοντας τα 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, σύμφωνα με τις προβλέψεις της συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte. Αυτή η αύξηση αντιπροσωπεύει ένα άλμα 73% σε σχέση με τα σημερινά 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια που ελέγχονται από τα family offices, τα οποία διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ο αριθμός των επενδυτικών εταιρειών που απευθύνονται σε πλούσιους πελάτες αναμένεται να αυξηθεί κατά 33% φτάνοντας τις 10.720 μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Καθώς η ανισότητα του πλούτου αυξάνεται και γίνεται ευκολότερη η δημιουργία ενός family office, ο τομέας αυτός πλησιάζει σε μέγεθος τα hedge funds, προσλαμβάνοντας επενδυτές από τις ίδιες δεξαμενές ταλέντου, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μεγαλύτερα family offices παίζουν ολοένα και πιο ενεργό ρόλο στην αγορά, μερικές φορές λειτουργώντας ως ακτιβιστές επενδυτές. Η κατάρρευση του Archegos Capital Management, του family office του Bill Hwang, το 2021, είναι ένα παράδειγμα των κινδύνων που σχετίζονται με την αυξημένη δύναμη αυτών των οντοτήτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Deloitte, τα family offices διαθέτουν κατά μέσο όρο 15 υπαλλήλους, που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μόνο το ένα τρίτο από αυτά διοικούνται από επαγγελματίες εκτός της οικογένειας. Η Rebecca Gooch, παγκόσμια επικεφαλής πληροφοριών για την Deloitte Private, σημειώνει ότι η διαχείριση τόσο μεγάλου πλούτου μπορεί να είναι επικίνδυνη, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: