Σε εξέλιξη δασικές πυρκαγιές σε Κιλκίς και Πέλλα

Σε εξέλιξη δασικές πυρκαγιές σε Κιλκίς και Πέλλα
Πυροσβεστικό όχημα κατευθύνεται προς το σημείο κατάσβεσης κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, Σάββατο 07 Αυγούστου 2021. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι ισχυρότατες δυνάμεις στην πυρκαγιά της Αττικής, η οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, αλλά εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η έντονη ζέστη σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους ευνοούν την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά στο Χέρσο Κιλκίς, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση έχουν σπεύσει 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη, ενώ εστάλη και μήνυμα στους κατοίκους του Χέρσου, που τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: