Σε ποιες εταιρείες επενδύει η Intracom Ventures της οικογένειας Κόκκαλη

Σε ποιες εταιρείες επενδύει η Intracom Ventures της οικογένειας Κόκκαλη
Η Intracom Ventures, από τη σύστασή της στις 10 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του 2022, έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 678 χιλ. ευρώ

Μια επένδυση ανά 13 ημέρες πραγματοποίησε από την ίδρυσή της έως το τέλος του 2022 η Intracom Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Κόκκαλη, που είναι και μέτοχος με 51% στην Intracom Αviation.

Η Intracom Ventures, από τη σύστασή της στις 10 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του 2022 προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 678 χιλ. ευρώ, των οποίων η εύλογη αξία την 31/12/2022 ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα έχει επενδύσει 269.821,44 ευρώ (κόστος κτήσης) στην A.K MARATHON I VENTURE CAPITAL FUND (η αποτίμηση αυτής της επένδυσης στο τέλος του 2022 ήταν 1,608 εκατ. ευρώ, 269.821,44 ευρώ στην A.K MARATHON II VENTURE CAPITAL FUND, 80.169,30 ευρώ VENTURE FRIENDS 3 COOPERATIEF U.A. και 180.000 ευρώ στην MARATHON VENTURE CAPITAL SPV I LLP.

Η εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη επικεντρώνεται σε τομείς όπως η Τεχνολογία, Ναυτιλία, Τουρισμός και Ψυχαγωγία και κοινές επενδύσεις με στρατηγικούς εταίρους μέσω συναλλαγών διαφόρων τύπων και μεγεθών με σημαντική θέση μειοψηφίας σε δυναμικές και καλά διοικούμενες επιχειρήσεις.

Άλλωστε ο σκοπός της Intracom Ventures είναι η συμμετοχή στο κεφάλαιο άλλων εταιρειών και επιχειρήσεων οποιασδήποτε μορφής και με οποιονδήποτε σκοπό, που εδρεύουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας, Ναυτιλίας, τουρισμού και ψυχαγωγίας, η διοίκηση και διαχείριση των επιχειρήσεων αυτών και η εκποίηση των ανωτέρω συμμετοχών.

Επίσης στους σκοπούς της είναι η συμμετοχή είτε μεμονωμένα είτε από κοινού με στρατηγικούς εταίρους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, η η ίδρυση νέων ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών και επιχειρήσεων οποιασδήποτε εταιρικής μορφής και η συμμετοχή σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε οποιονδήποτε τομέα είτε άμεσα είτε μέσω κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capitals).

Όπως επίσης οι επενδύσεις και ενδεικτικά με εξαγορές εταιρειών ή χαρτοφυλακίων ή και με συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου άλλων εταιρειών και η επένδυση άμεσα ή έμμεσα σε μετοχές σε ομόλογα ή ομολογίες δημοσίου ιδιωτικών εταιρειών σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και εν γένει σε οποιαδήποτε χρηματοπιστωτικά μέσα εισηγμένα ή μη σε οργανωμένες αγορές της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Το μετοχικό της κεφάλαιο της εταιρείας είναι 30 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε ολοσχερώς στις 5 Δεκεμβρίου ενώ την 31 Δεκεμβρίου διατηρούσε προθεσμιακή κατάθεση 29 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank με επιτόκιο 1,1%. Σύμφωνα με τον πρώτο δημοσιευμένο ισολογισμό της τα συγκεντρωτικά συνολικά εισοδήματα της εταιρείας για το 2022 διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,309 εκατ. ευρώ με κυριότερο παράγοντα τα κέρδη 1,327 εκατ. ευρώ τα οποία προήλθαν από την αποτίμηση σε εύλογη αξία των επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: