«Σε βάρος της Ελλάδας οι πολιτικές της τρόικας»
- 05/07/2015, 17:02
- SHARE
«Θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας».
«Δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο η Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνουν με την από κοινού ανάρτηση άρθρου, στον ιστότοπο της εφημερίδας Λιμπερασιόν, ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι.
Για τους δύο προέδρους, απτή απόδειξη αυτού που υποστηρίζουν είναι τόσο η ελληνική κρίση όσο και το μεταναστευτικό, «δύο κρίσεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν πηγαίνουμε στη σωστή κατεύθυνση», υπογραμμίζουν.
«Έχουμε σήμερα τη δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης με το δημοψήφισμα», προσθέτουν. «Πως φθάσαμε έως εδώ;», αναρωτιούνται «και πως εξηγείται το ότι δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ;».
«Θα πρέπει παράλληλα να σημειώσουμε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τελευταία στην Ελλάδα από την τρόικα, απέτυχαν. Με δεδομένα δε τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησαν, θα μπορούσαμε να βεβαιώσουμε ότι διεξήχθησαν εις βάρος της χώρας αυτής», εκτιμούν οι δυο πρόεδροι, παραθέτοντας στη συνέχεια στοιχεία από τις ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία.
«Πώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο», αναλογίζονται, «είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως βοήθεια τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν φέρει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων; Ο γιατρός έγραψε λάθος συνταγή και επιμένει πεισματικά και ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν ο ασθενής τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζει, διακινδυνεύει τη ζωή του. .. και αυτό δεν είναι αλληγορία», υπογραμμίζουν.
«Όλα αυτά τα στοιχεία, καθιστούν εξ’ ίσου απαράδεκτες τις δηλώσεις ορισμένων ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προσποιούνται ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που του επιβλήθηκαν (…). Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι», καταλήγουν οι πρόεδροι των δύο κοινοβουλίων, του γαλλικού και του ιταλικού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ