Sell-off στην τεχνολογία: Οι Magnificent Seven χάνουν σε αξία 1 τρισ. δολάρια

Sell-off στην τεχνολογία: Οι Magnificent Seven χάνουν σε αξία 1 τρισ. δολάρια
Photo: pixabay.com
Οι μετοχές των τσιπ, οι μεγάλοι νικητές του εμπορίου της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη, σημείωσαν επίσης πτώση.

Η Apple και η Nvidia ηγήθηκαν της πτώσης των μετοχών τεχνολογίας τη Δευτέρα, καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ και η απόφαση της Berkshire Hathaway να μειώσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία κατασκευής iPhone διέκοψαν το πολύμηνο ράλι του κλάδου.

Οι μετοχές  των Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft και Tesla υποχώρησαν έως και 12,2% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Οι απώλειες στις μετοχές των Magnificent Seven επρόκειτο να εξαλείψουν σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από τη συνολική χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών.

Οι μετοχές των τσιπ, οι μεγάλοι νικητές του εμπορίου της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη, σημείωσαν επίσης πτώση, με τις Advanced Micro Devices, Intel, Super Micro Computer και Broadcom να υποχωρούν έως και 10,3%.

Η διολίσθηση των μετοχών ακολούθησε μια αδύναμη έκθεση για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ την Παρασκευή, η οποία ώθησε τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία και ενίσχυσε τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει σύντομα να μειώσει τα επιτόκια για να βοηθήσει την ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε ότι μείωσε στο μισό τη συμμετοχή της στην Apple, σε μια πορεία πώλησης μετοχών που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Nvidia δέχθηκαν πλήγμα από μια αναφορά ότι η κυκλοφορία των επερχόμενων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της θα μπορούσε να καθυστερήσει κατά τρεις μήνες λόγω σχεδιαστικών ατελειών, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει πελάτες όπως η Meta, η Google της Alphabet και η Microsoft.

Αφού οδήγησαν τα κέρδη στη Wall Street για περισσότερο από ένα χρόνο, οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, επίσης λόγω ενδείξεων ότι η απόσβεση από τις μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αρχικά ήλπιζαν ορισμένοι επενδυτές.

Οι μετοχές της Amazon, της Microsoft και της Alphabet – οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους – υποχώρησαν καθώς οι εκθέσεις αποτελεσμάτων τους διέψευσαν τα μεγάλα στοιχήματα ότι οι μεγάλες επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη θα μεταφράζονταν γρήγορα σε ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com