ΣΕΒ: Εκλογική μάχη για το νέο ηγετικό σχήμα – Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας

ΣΕΒ: Εκλογική μάχη για το νέο ηγετικό σχήμα – Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας
Οι υποψήφιοι για το προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε ένα περιβάλλον προκλήσεων, εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων σε συνέχεια της ενεργειακής κρίσης και μπροστά σε αναδυόμενους κινδύνους στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα, η ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα αναζητά βηματισμό και μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, γεγονός που καθιστά σημαντικές τις ηγεσίες θεσμικών φορέων όπως ο ΣΕΒ.

Σε αυτό το περιβάλλον πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες του ΣΕΒ, φορέα που έχει στηρίξει τα τελευταία 4 χρόνια την οικονομία και τις επιχειρήσεις να πετύχουν τη μετάβαση στη νέα οικονομία. Συνοψίζοντας τις δράσεις του ΣΕΒ σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή ο Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, σημείωνε ότι κάθε εταιρικό μέγεθος, ειδικά όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ωφελείται από τις 45 παρεμβάσεις του ΣΕΒ που μειώνουν τη φορολογική γραφειοκρατία, εισάγουν ευνοϊκότερα επενδυτικά κίνητρα, απλοποιούν τη αδειοδότηση εγκαταστάσεων, δημιουργούν νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ειδικά στις ΜμΕ, δημιουργούν περισσότερη ευελιξία στο εργασιακό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τις δεξιότητες. Επίσης, τα μέλη του ΣΕΒ ενδυναμώνουν τις εταιρικές ικανότητες τους και εξελίξουν τη λειτουργία τους μέσα από τα εργαστήρια σε θέματα εργασιακών σχέσεων, αξιοποίησης νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, καινοτομίας, ταχύτερης πρόσβασης στη χρηματοδότηση, περισσότερων διεθνών εμπορικών σχέσεων, προσαρμογής στα πρότυπα ESG, πράσινης μετάβασης κ.α.. Ας σημειωθεί ότι τα εργαστήρια αυτά συγκέντρωσαν πάνω από 25.000 ψηφιακές και φυσικές συμμετοχές. Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι πρωτοβουλίες στο οικοσύστημα καινοτομίας, με τη διασύνδεση 100 δυναμικών startups ενώ οι 30 συλλογικές διαπραγματεύσεις ανά έτος επιβεβαιώνουν τον κρίσιμο ρόλο του ΣΕΒ ως κοινωνικού εταίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το “Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα” είναι το σύνθημα της φετινής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, αλλά και μια φιλοσοφία, σύμφωνα με τα στελέχη του συνδέσμου, για την αποτελεσματική υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Έτσι, σήμερα πραγματοποιείται, με φυσική παρουσία, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»). Θα περιλαμβάνει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Στη Συνέλευση, τα Μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2023, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2023), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2024. Επίσης, η καθιερωμένη ανοικτή εκδήλωση (κατόπιν πρόσκλησης), στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθεί σε διαφορετική ημερομηνία.

Στα κρίσιμα μέτωπα για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα, που καλείται να διαχειριστεί η νέα ηγεσία του ΣΕΒ, έχουν τοποθετηθεί οι “μονομάχοι” Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Bespoke SGA Holdings) και Ιουλία Τσέτη (ΟΦΕΤ), που έχουν θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του συνδέσμου.

Στις άλλες υποψηφιότητες σημειώνεται ότι στη θέση αντιπροέδρου (προβλέπονται 3 θέσεις) έχουν θέσει υποψηφιότητα: Ράνια Αικατερινάρη (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) και Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy). Στη θέση του Γενικού Γραμματέα υποψήφια είναι η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου (Τιτάν) και του Ταμία ο Μάρκος Βερέμης (Upstream). Υποψήφια μέλη του ΔΣ, όπου προβλέπονται 14 θέσεις, είναι οι εξής 24: Πέγκυ Αντωνάκου (Google), Κώστας Βαμβακάς (VK Premium), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Βιανεξ), Πάρης Γραβουνιώτης (Χαρτοποιία Κομοτηνής), Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo), Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola), Ιωάννης Καραγιάννης (Olympia Group), Νικόλαος Καυκάς (Καυκάς), Ματίνα Κοίλιαρη (Sabo), Έφη Κουτσουρέλη (Quest), Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός), Πέτρος Μαντάς (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), Φιλίππα Μιχάλη (NN Ασφαλιστική), Κωνσταντίνος Νεμπής (ΟΤΕ), Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal), Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ), Μαρία Πασχαλίδου (Grantex), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Δημήτρης Σαμαράς (Σαμαράς και Συνεργάτες), Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης), Θεόδωρος Τρύφων (Elpen), Βαγγέλης Χρυσάφης (Metlen) και Βασίλης Ψάλτης (Alpha bank).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: