ΣΕΒΕ: Πρότεινε στον Μητσοτάκη στοχευμένα μέτρα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων

ΣΕΒΕ: Πρότεινε στον Μητσοτάκη στοχευμένα μέτρα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, καθώς και με Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσω της πλατφόρμας erga.gov.gr οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανά πάσα στιγμή την πρόοδο υλοποίησης έργων προϋπολογισμού άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, σε κάθε Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα ή Περιφέρεια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεταξύ άλλων, ο Σίμος Διαμαντίδης επισήμανε την ανάγκη για αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και αναβάθμιση των ανεπαρκών ενεργειακών υποδομών.

Στοχευμένα μέτρα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για εξαγωγική επίδοση 60% το 2027, έναντι 45,4% το 2023, πρότεινε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης, κατά τη χθεσινή συνάντηση των διοικήσεων των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει της 88ης ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Διαμαντίδης επισήμανε την ανάγκη για αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και αναβάθμιση των ανεπαρκών ενεργειακών υποδομών, για μείωση του ασφαλιστικού κόστους και ιδίως του μη μισθολογικού, για βελτίωση των υποδομών μεταφορών και για εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα, «ώστε οι ελληνικές αξιόπιστες παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις να μη δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από ομοειδείς επιχειρήσεις άλλων χωρών ή και εγχώριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παρά τη σημαντική και πολυεπίπεδη συνεισφορά των εξαγωγικών επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, η αντιμετώπισή τους ως προς τα οφέλη και τα κίνητρα είναι ίδια με εκείνη επιχειρήσεων με πολύ μικρότερη συνεισφορά στο εγχώριο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, όπως εκείνες που εισάγουν. Μάλιστα, η μέχρι σήμερα κοινή αντιμετώπιση εξαγωγικών και μη επιχειρήσεων τείνει να γίνει χειρότερη για τις πρώτες, καθώς κινδυνεύουν με κατάργηση και των ελάχιστων υφιστάμενων μέτρων στήριξης» υποστήριξε ο κ. Διαμαντίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: