Shein: Προχωρά η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου – Μια από τις μεγαλύτερες IPO στον κόσμο

Shein: Προχωρά η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου – Μια από τις μεγαλύτερες IPO στον κόσμο
The Shein logo is seen in this photo illustration on 23 November, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία που ιδρύθηκε από την Κίνα αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η Shein έχει καταθέσει εμπιστευτικά έγγραφα στη ρυθμιστική αρχή των αγορών της Βρετανίας στις αρχές Ιουνίου για μια πιθανή εισαγωγή στο Λονδίνο, δήλωσαν δύο πηγές, καθώς η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης γρήγορης μόδας προχωρά σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως φέτος.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από την Κίνα, η οποία αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο άντλησης κεφαλαίων πέρυσι, είχε αρχίσει να συνεργάζεται με τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της για να διερευνήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις αρχές του τρέχοντος έτους, δήλωσαν οι πηγές στο Reuters τον Μάιο.

Δεν είναι άμεσα σαφές πότε η Shein, γνωστή για τις μπλούζες των 5 δολαρίων και τα φορέματα των 10 δολαρίων, σχεδιάζει να ξεκινήσει την αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

Και οι δύο πηγές, που έχουν γνώση της συμφωνίας, αρνήθηκαν να κατονομάσουν τα ονόματά τους, καθώς δεν είχαν την άδεια να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Ένας εκπρόσωπος της Shein αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Financial Conduct Authority (FCA), η βρετανική αρχή εποπτείας των αγορών, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com