Signa: Ο αυστριακός όμιλος των 27 δισ. ευρώ το μεγαλύτερο πιθανό θύμα ενός κραχ ακινήτων

Signa: Ο αυστριακός όμιλος των 27 δισ. ευρώ το μεγαλύτερο πιθανό θύμα ενός κραχ ακινήτων
epa07271846 A view of the Chrysler Building in New York, New York, USA, 09 January 2019. The building, which was originally built in 1930 and has been owned by Abu Dhabi-based investment fund Mubadala and the real estate firm Tishman Speyer since 2008, is reportedly being put up for sale. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Signa είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου Chrysler της Νέας Υόρκης, καθώς και δεκάδων έργων υψηλού προφίλ.

Προβλήματα λόγω της κρίσης ακινήτων που διατρέχει την Ευρώπη είναι ο αυστριακός όμιλος του real estate Signa, που υπολογίζεται πως διαχειρίζεται 27 δισ. ευρώ μέσω των θυγατρικών που έχει.

Την Παρασκευή η Signa Real Estate Management κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας σε τοπικό δικαστήριο του Βερολίνου.

Η κατάθεση της αίτησης σηματοδότησε επιδείνωση των συνθηκών για τον όμιλο, ο οποίος, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος, επεδίωκε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση για να τα καταφέρει μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως μετέδωσε το Reuters, περαιτέρω θυγατρικές του αυστριακού ομίλου αναμένεται να καταθέσουν αίτηση αφερεγγυότητας το συντομότερο αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η Signa είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου Chrysler της Νέας Υόρκης, καθώς και δεκάδων έργων υψηλού προφίλ και πολυκαταστημάτων στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, ελέγχεται από τον Αυστριακό μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο.

Το Reuters σημειώνει πως το οικονομικό περιβάλλον καθιστά την Signa μεγαλύτερο πιθανό θύμα ενός κραχ ακινήτων, που προκλήθηκε από την απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού στην 25ετή ιστορία του ευρώ, η οποία έπληξε περισσότερο τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Η Signa έχει δανειστεί σε μεγάλο βαθμό από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της ελβετικής Julius Baer, η οποία αποκάλυψε ότι είχε έκθεση άνω των 600 εκατ. ελβετικών φράγκων (677,58 εκατ. δολάρια).

Η κατασκευή έχει ήδη σταματήσει σε έξι εργοτάξια της Signa στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα ψηλότερα κτίρια της χώρας, που περιλαμβάνει σχέδια για σχεδόν 200.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com