Σημαντική αύξηση εσόδων για την ΕΥ το 2017
- 14/09/2017, 19:21
- SHARE
Ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της διαρκούς επέκτασης των κέντρων καινοτομίας και επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό.
Έσοδα 31,4 δις δολαρίων παγκοσμίως ανακοίνωσε η ΕΥ για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 30 Ιουνίου 2017. Συνολικά, τα έσοδα για το οικονομικό έτος (ΟΕ) 2017 σε τοπικό νόμισμα αυξήθηκαν κατά 7,8% έναντι του ΟΕ16. Όλοι οι τομείς υπηρεσιών της ΕΥ πέτυχαν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης: το τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών αύξησε τα έσοδά του κατά 4%, το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών κατά 10,4%, το τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών κατά 7,9% και το τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων κατά 15,5%.
Με τη δρομολόγηση το 2013 του σχεδίου της, Vision 2020, η ΕΥ ξεκίνησε να προσαρμόζεται και να μετασχηματίζεται, ανταποκρινόμενη στις τάσεις που διαμορφώνουν το σημερινό κόσμο: την παγκοσμιοποίηση και την άνοδο των αναδυόμενων αγορών, τις δημογραφικές αλλαγές, τις νέες τεχνολογίες και την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος. Από την έναρξη της εφαρμογής του σχεδίου Vision 2020, η EY έχει καταγράψει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,8%.
Στηρίζοντας την ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας και της ψηφιακής τεχνολογίας
Η ΕΥ έχει δεσμευτεί να ενσωματώσει τις ευκαιρίες που δημιουργούν ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καινοτομία σε όλο το εύρος των υπηρεσιών της. Το ΟΕ17 αύξησε σε 15 τον αριθμό των παγκοσμίως διασυνδεδεμένων κέντρων καινοτομίας Wavespace™. Σε αυτά, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν νέους δρόμους και να δημιουργούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, δουλεύοντας με την EY και αξιοποιώντας τις τελευταίες της μεθοδολογίες, σκέψεις και τεχνικές καινοτομίες. Παράλληλα, η ΕΥ ενίσχυσε την ομάδα Global Innovation, η οποία, με έδρα το Silicon Valley, στηρίζει την καινοτομία σε όλα τα γραφεία της EY παγκοσμίως και δημιουργεί νέα καινοτόμα πιλοτικά έργα, ειδικά σε τομείς όπως η αυτοματοποίηση ρομποτικών διαδικασιών (robotic process automation – RPA), η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence – AI) και η τεχνολογία blockchain. Η EY είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους χρήστες της τεχνολογίας RPA, ενώ χρησιμοποιεί περισσότερα από 1.100 ρομπότ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των πελατών της.
Αναπτύσσοντας το ανθρώπινο δυναμικό του μέλλοντος
Καθώς η παγκοσμιοποίηση, οι αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον και οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν τον εργασιακό κόσμο, η EY υποστηρίζει το δραστικό τεχνολογικό μετασχηματισμό, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο προσωπικό της (π.χ. ευκαιρίες για εργασία από το σπίτι, ευέλικτα προγράμματα μητρότητας, κλπ.). Παράλληλα, διασφαλίζει ότι διαθέτει διαφοροποιημένο και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της. Η EY εξακολουθεί να ξεχωρίζει για την ικανότητά της να προσλαμβάνει και να αναπτύσσει ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό από όλο τον κόσμο. Το ΟΕ17, περισσότερα από 65.000 άτομα προσλήφθηκαν στην ΕΥ, ενώ πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αίτηση για να εργαστούν στην εταιρεία. Συνολικά, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 7,3% σε σχέση με το ΟΕ16, αγγίζοντας τα 250.000 άτομα παγκοσμίως.
Η EY προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα ως προς την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, δίνοντας σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν περιζήτητες δεξιότητες. Το ΟΕ17, η EY επένδυσε περίπου 500 εκατ. δολάρια και πάνω από 12 εκατομμύρια ώρες στην εκπαίδευση των στελεχών της, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, και στη συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της.
Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που, για έβδομη συνεχή χρονιά, η ΕΥ παγκοσμίως πετυχαίνει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και αντιξοότητες. Η επιτυχία αυτή βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πελατών μας, αλλά και στη δέσμευσή μας να επενδύουμε διαρκώς στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Στην Ελλάδα, η ΕΥ αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Στη διάρκεια της κρίσης, έχουμε αυξήσει κατά πολύ τις θέσεις εργασίας, φτάνοντας τους 1000 εργαζόμενους. Το ότι συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην παραμονή των νέων επιστημόνων στη χώρα μας, αποτελεί για εμάς μια μεγάλη δικαίωση».