Σύμφωνα με τη Shopify, κάθε άχρηστη συνάντηση των υπαλλήλων της κοστίζει έως και 1.600 δολάρια

Σύμφωνα με τη Shopify, κάθε άχρηστη συνάντηση των υπαλλήλων της κοστίζει έως και 1.600 δολάρια
Shopify logo displayed on a phone screen and a laptop keyboard are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 26, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Ο χρόνος είναι χρήμα. Αν πρέπει να τον ξοδέψετε, ξανασκεφτείτε το».

H Shopify κλιμακώνει την πάταξη των περιττών συσκέψεων τονίζοντας πόσο κοστίζει κάθε φορά που οι εργαζόμενοι συναντιούνται με έξοδα της εταιρείας.

Ο καναδικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έθεσε σε λειτουργία έναν «Υπολογιστή κόστους συσκέψεων», ο οποίος εμφανίζεται στο Ημερολόγιο Google των εργαζομένων όταν καλούνται να συγκεντρωθούν τρεις ή περισσότεροι καλεσμένοι. Ο στόχος; Να τους δείξει πόσο κοστίζει η ανταλλαγή ιδεών αυτοπροσώπως ή μέσω Zoom.

Το εργαλείο υπολογίζει το κόστος ανά συμμετέχοντα με βάση τη διάρκεια της συνάντησης και τα δεδομένα μέσης αποζημίωσης για όλους τους ρόλους. Αυτό σημαίνει ότι μια τυπική σύσκεψη διάρκειας 30 λεπτών με τρεις υπαλλήλους φέρεται να κοστίζει από 700 έως 1.600 δολάρια. Η προσθήκη ενός μέλους της ομάδας C-suite θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος της σύσκεψης πάνω από τα 2.000 δολάρια.

Δείχνοντας στους εργαζομένους ότι ο χρόνος είναι χρήμα, η Shopify ελπίζει ότι πολλοί θα επανεξετάσουν ποιες συναντήσεις είναι δικαιολογημένες.

«Κανείς στη Shopify δεν θα επιβάρυνε την εταιρεία με ένα δείπνο αξίας 500 δολαρίων», δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής λειτουργιών που δημιούργησε το πρόγραμμα, Kaz Nejatian. «Αλλά πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα σε συναντήσεις χωρίς ποτέ να παίρνουν μια απόφαση».

Γλιτώνοντας ακόμη και τρεις συναντήσεις την εβδομάδα ανά άτομο, η Shopify εκτιμά ότι θα δει μείωση 15% στα συνολικά κόστη.

Αυτό είναι επιπλέον των 76.500 ωρών συναντήσεων που αφαίρεσε νωρίτερα φέτος, στο πλαίσιο της ετήσιας προσπάθειας της εταιρείας να μειώσει τις άσκοπες συσκέψεις.

Αν και πολλοί από τους εμπειρογνώμονες με τους οποίους μίλησε το Fortune συμφώνησαν ότι οι ατελείωτες συσκέψεις κοστίζουν χρήματα, αυξάνουν την απογοήτευση και καταστρέφουν τη δέσμευση των εργαζομένων που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν, προειδοποίησαν επίσης ότι το νέο gadget της Shopify μπορεί να ξεπερνά τα όρια.

«Ενώ η οικονομική λογική είναι κατανοητή, η κίνηση αυτή συνοδεύεται από ορισμένους σημαντικούς μακροπρόθεσμους κινδύνους», λέει η Kate Davis εμπειρογνώμονας ηγεσίας και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων οργανωτικής ανάπτυξης Meraki House.

Σύμφωνα με την ίδια, οι επιχειρήσεις θα ήταν καλύτερα να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν την ψυχολογική ασφάλεια να αμφισβητούν τους άλλους και να εκφράζουν τις απόψεις τους, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα στις συναντήσεις – βελτιώνοντας την αποτελεσματική επικοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα δικαστήρια Amazon και ΕΕ για τους νέους ψηφιακούς κανόνες της Ένωσης

Πώς επηρεάζονται εξαγορές και συγχωνεύσεις από την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα