Συμμαχία Meta – Apple με φόντο την Τεχνητή Νοημοσύνη; – Τι εξετάζουν οι δύο κολοσσοί

Συμμαχία Meta – Apple με φόντο την Τεχνητή Νοημοσύνη; – Τι εξετάζουν οι δύο κολοσσοί
epa11403026 Apple CEO Tim Cook gives a summary of things to come at the Steve Jobs Theater during the 2024 Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) on the campus of Apple Park in Cupertino, California, USA 10 June 2024. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Meta Platforms και η Apple εξετάζουν την ενσωμάτωση του νέου μοντέλου γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Meta στα iPhones, λέει η WSJ.

Η Meta Platforms και η Apple βρίσκονται σε συζητήσεις για την ενσωμάτωση του νέου μοντέλου γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Meta στο σύστημα ΑΙ των iPhones, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πέρα από τη Meta, σε συζητήσεις με την Apple βρίσκονται επίσης οι Google και οι startups Anthropic και Perplexity, με στόχο την προώθηση της δικής τους τεχνολογίας ΑΙ στο Apple Intelligence, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με καμία από τις εταιρείες, ενώ δεν είναι σαφές το μέγεθος της οικονομικής συμφωνίας και οι επιπτώσεις της. Ωστόσο, μια ενδεχόμενη συμφωνία με την Apple θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης να διασφαλίσουν ευρύτερη προώθηση των προϊόντων τους.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Apple ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη, δηλώνοντας πως θα ενσωματώσει το νέο Apple Intelligence σε συσκευές και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της Siri. Επιπλέον, η Apple έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία της με το ChatGPT της OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: