H Simpler «σήκωσε» 9 εκατ. ευρώ με στόχο την επέκταση σε Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία

H Simpler «σήκωσε» 9 εκατ. ευρώ με στόχο την επέκταση σε Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία
«Ήξερα ότι έπρεπε να υπάρξει καλύτερος τρόπος για να μειωθούν τα εμπόδια τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους πελάτες», είπε η Ράνια Λάμπρου στο TechCrunch  

Καθηλωμένη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, η επιχειρηματίας Ράνια Λάμπρου «έβλεπε» την αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου να εκρήγνυται. Ωστόσο, οι έμποροι αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες, δεδομένου ότι οι διαδικασίες που απαιτούνταν για τη διενέργεια συναλλαγών ήταν περίπλοκες.

«Ήξερα ότι έπρεπε να υπάρξει καλύτερος τρόπος για να μειωθούν τα εμπόδια τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους πελάτες», είπε η Λάμπρου στο TechCrunch. Έτσι, σκέφτηκε να μετατρέψει τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς σε μια πλατφόρμα «checkout-as-a-service» που τη βελτίωσε τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους αγοραστές. Άρχισε να κωδικοποιεί στην Python.

Μαζί με τους Αλέξανδρος Κυριακόπουλος και ο Σπύρος Μανδέκης δημιούργησαν τη Simpler, που είναι ένα ενιαίο «διαβατήριο αγορών», έτσι ώστε κάθε αγορά να γίνεται με ένα κλικ, σε δευτερόλεπτα, χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να συμπληρώνουν μακροσκελείς και χρονοβόρες φόρμες. Η μεγαλύτερη καινοτομία της εταιρείας στο online shopping είναι ότι προσφέρει «εξ αποστάσεως» checkout, το οποίο αποσυνδέει το checkout από τα ηλεκτρονικό κατάστημα για πρώτη φορά και δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να αγοράσει απευθείας ένα προϊόν με ένα απλό βήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως, δεν ήταν οι μόνοι, Οι τεχνολογικοί γίγαντες Shop Pay και Bolt βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, αλλά επικεντρώνονταν στην αγορά των ΗΠΑ. Η Ευρώπη ήταν λιγότερο στο επίκεντρο. Το Shop Pay, για παράδειγμα, είχε ξεκινήσει το 2014 και τώρα έχει συγκεντρώσει 982,1 εκατομμύρια δολάρια. 

Σήμερα, η Simpler συνεργάζεται με πάνω από 250 εμπόρους, έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο εγγεγραμμένους αγοραστές και αναμένει να αυξήσει τα έσοδά της κατά 10 φορές μέχρι το τέλος του 2025, είπε η Λάμπρου. 

Πρόσφατα συγκέντρωσε επίσης 9 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια) σε γύρο χρηματοδότησης για να διπλασιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία. Στον γύρο συμμετείχαν οι VentureFriends, MMC Ventures και Lamda Development.

«Ναι, η Bolt είναι μια μεγάλη, τεράστια εταιρεία, αλλά επικεντρώνεται στις ΗΠΑ, κυρίως με τη διαχείριση προβλημάτων απάτης, όπως αντιστροφές χρεώσεων. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι τόσο πολύ στην Ευρώπη», είπε η Λάμπρου στο techcrunch.

Στην Ευρώπη, είπε, υπάρχουν διαφορετικά ζητήματα: «Πρέπει να τοπικοποιήσουμε και να προσθέσουμε όλες αυτές τις διαφορετικές λύσεις, διαφορετικούς παρόχους. Κάθε χώρα έχει διαφορετικές ανάγκες, προτιμήσεις πελατών, διαφορετικούς παρόχους πληρωμών, κουπόνια επιβράβευσης κ.λπ.» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 66% από το 2019 έως το 2021. Παρά την προσωρινή πτώση, η αγορά αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται, φτάνοντας ενδεχομένως τα 955 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

«Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση τόσο από ΜΜΕ όσο και από επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχειρήσεων», είπε.

Ενώ το Shop Pay είναι αποκλειστικό για το Shopify, το Simpler έχει σχεδιαστεί για όλες τις πλατφόρμες. Και, σε αντίθεση με τη Bolt, η οποία εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην αγορά των ΗΠΑ, η Simpler στοχεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

«Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή λύση από άκρο σε άκρο με τρεις τάξεις μεγέθους λιγότερη χρηματοδότηση από την Bolt», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Techcrunch