Συναγερμός για τον Μίλτον στις ΗΠΑ: 160.000 σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα, πριν το χτύπημα του τυφώνα

Hurricane Milton
epa11650028 Fort Myers residents place plywood over second floor windows as they prepare for Hurricane Milton in Fort Myers, Florida, USA, 08 October 2024. According to the National Hurricane Center's Live Hurricane Tracker, Hurricane Milton is set to make landfall on the west coast of Florida on the evening of 09 October. After rapidly intensifying into a Category 5 storm on 07 October, Milton is expected to weaken as it reaches shore but will still bring significant weather impacts across the state. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τυφώνας είναι πιθανό να φέρει ένα θανατηφόρο κύμα καταιγίδας 3 μέτρων ή και περισσότερο από πλημμύρες.

Περισσότερα από 160.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Τζόρτζια, τις Καρολίνες, το Τέξας και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έμειναν χωρίς ρεύμα την Τετάρτη, καθώς ο τυφώνας Μίλτον αναμένεται να φτάσει στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αργά την Τετάρτη ή την Πέμπτη, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας με τις περισσότερες διακοπές ήταν η αμερικανική εταιρεία ενέργειας Duke Energy, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στις Καρολίνες, με περίπου 63.108 πελάτες να παραμένουν χωρίς ρεύμα στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο τυφώνας κατηγορίας 5 έγινε η τρίτη ταχύτερα εντεινόμενη καταιγίδα που έχει καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό, καθώς από κατηγορία 1 έγινε κατηγορία 5 σε λιγότερο από 24 ώρες Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς που έχουν πλήξει ποτέ την περιοχή, η οποία εξακολουθεί να ανακάμπτει από τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Έλεν πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες.

«Δυστυχώς, η καταστροφή της Έλεν δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε βιώσει ποτέ στα δυτικά τμήματα της Καρολίνας», δήλωσε ο Τζέισον Χόλιφιλντ, διευθυντής καταιγίδων της Duke Energy για την Καρολίνα.

«Ενώ οι εργαζόμενοι της Duke Energy έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο συνολικά, εξαιρετικά δύσκολη και στοχευμένη εργασία βρίσκεται μπροστά μας πριν η εταιρεία μπορέσει να αποκαταστήσει επιπλέον πελάτες στις πιο σκληρά πληγείσες κοινότητες», ανέφερε η Duke Energy.

Εν τω μεταξύ, ο Μίλτον βρίσκεται σε μια σπάνια πορεία από τα δυτικά προς τα ανατολικά μέσω του Κόλπου του Μεξικού και είναι πιθανό να φέρει ένα θανατηφόρο κύμα καταιγίδας 3 μέτρων ή και περισσότερο από πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com