Συνεργάτης Πούτιν: Η Ουκρανία «σέρνει» ΗΠΑ και Ευρώπη σε μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο

Συνεργάτης Πούτιν: Η Ουκρανία «σέρνει» ΗΠΑ και Ευρώπη σε μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο
epaselect epa11230718 Russian President Vladimir Putin meets with his election agents at the Kremlin in Moscow, Russia, 20 March 2024. Vladimir Putin won over 87 percent of the vote in a three-day ballot. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε μια τραγωδία που μπορεί να επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα» τόνισε ο Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

Την άποψη πως η Ουκρανία παρασύρει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε έναν μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο εξέφρασε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, Βιατσεσλάβ Βολοντίν, την Πέμπτη.

«Το καθεστώς του Κιέβου παρασύρει τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες σε έναν μεγάλο πόλεμο» υπογράμμισε ο Βολοντίν, πρόεδρος της Κρατικής Δούμας και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ότι οι Ουκρανοί νομοθέτες προσπαθούν να πείσουν τις ΗΠΑ να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ για να πλήξει το ρωσικό έδαφος.

«Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε μια τραγωδία που μπορεί να επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα. Οι δυτικοί πολιτικοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους και να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να οδηγήσουν την κατάσταση σε μια παγκόσμια καταστροφή» τόνισε ο Βολοντίν.

Στο Κίεβο την Τετάρτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «δεν ενθάρρυνε ούτε επέτρεψε χτυπήματα εκτός Ουκρανίας, αλλά τελικά η Ουκρανία πρέπει να πάρει μόνη της αποφάσεις για το πώς θα διεξάγει αυτόν τον πόλεμο», μετέδωσε το Reuters.

«Ήμασταν ξεκάθαροι για τη δική μας πολιτική, αλλά και πάλι, αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ουκρανία, η Ουκρανία θα λάβει για τον εαυτό της» είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η Ουκρανία λέει ότι έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε ρωσικούς στόχους, καθώς δέχεται καθημερινά πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους. Οι ΗΠΑ είναι επιφυλακτικές ως προς τη χρήση των όπλων τους σε μια άμεση επίθεση κατά της Ρωσίας, της μεγαλύτερης πυρηνικής δύναμης στον κόσμο, λόγω των ευρύτερων κινδύνων.

Ο Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησαν ότι μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι η χρήση αμερικανικών και δυτικών όπλων εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης – και ο Πούτιν διέταξε ασκήσεις τακτικού πυρηνικού όπλου, εν μέρει ως απάντηση στις δηλώσεις της Δύσης.

«Οποιαδήποτε χρήση αμερικανικών και ευρωπαϊκών όπλων για την επίθεση σε ειρηνικές πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα απαιτήσει τη χρήση ισχυρότερων όπλων για την προστασία των πολιτών της χώρας μας» προειδοποίησε ο Βολοντίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com