Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κορινθία – Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κορινθία – Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Καλλιθέα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024. Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 το πρωί σε δύσβατη περιοχή εντός δασικής έκτασης με πυκνή βλάστηση, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν, με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Παράλληλα η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι δύσβατες περιοχές δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Δυτική Κορινθία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δυτική Κορινθία δίνουν σκληρή μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να δυσχεραίνουν την κατάσταση. Ανάμεσα στο χωριό Πύργος και τη Ζάχολη, πολλές εστίες παραμένουν ενεργές. Τραγική εξέλιξη σημειώθηκε στην περιοχή Άνω Πιτσά, όπου εντοπίστηκαν νεκροί δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν αγνοηθεί από χθες, όταν προσπάθησαν να βοηθήσουν φιλικό τους πρόσωπο.

Νωρίτερα, νέος συναγερμός σήμανε στο Ξυλόκαστρο, καθώς λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, εστάλη μήνυμα έκτακτης ανάγκης (112) στους κατοίκους του χωριού Πύργος για να απομακρυνθούν προς τη Λυγιά λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς. Επιπλέον, ακολούθησε νέο μήνυμα για τους κατοίκους των χωριών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα με οδηγίες για άμεση απομάκρυνση προς Σοφιάνα – Ρέθι.

Αρκετά μέτωπα φωτιάς έχουν αναζωπυρωθεί, απειλώντας τα χωριά Πύργος, Βρυσούλες, Ροζενά, Κουμαριές και Ευρωστίνα. Στην περιοχή έχουν καεί αγροικίες και μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, ενώ οι φλόγες προχωρούν προς τα σύνορα Κορινθίας με Αχαΐα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περίπου 400 πυροσβέστες με 130 οχήματα, 15 ομάδες της ΕΜΟΔΕ, 10 βυτιοφόρα, μηχανήματα έργου, καθώς και 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, αλλά η μάχη παραμένει δύσκολη λόγω των συνεχιζόμενων ανέμων.

Η περιοχή πάνω από το Δερβένι είναι ιδιαίτερα δύσβατη, καθιστώντας δύσκολη την προσέγγιση των πεζοπόρων τμημάτων στις νέες εστίες φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: