Συνεχιζόμενη η κρίση στη Γαλλία: Γιατί οι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στη νέα κυβέρνηση

Συνεχιζόμενη η κρίση στη Γαλλία: Γιατί οι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στη νέα κυβέρνηση
Photo: pixabay.com
Η νέα κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μεγάλη πρόκληση να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να σταθεροποιήσει τις αγορές, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.

Η γαλλική αγορά βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση καθώς οι επενδυτές αποσύρονται από τα γαλλικά περιουσιακά στοιχεία, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στην κρίση.

Η απόδοση των γαλλικών ομολόγων έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ οι γαλλικές μετοχές σημειώνουν πτώση πάνω από 6% από τότε που προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο.

Οι οίκοι αξιολόγησης, όπως η Fitch και η Moody’s, αναμένεται να επανεξετάσουν τη θέση της Γαλλίας τον Οκτώβριο, με ανησυχίες ότι η αξιολόγηση της χώρας θα υποβαθμιστεί αν συνεχιστεί η οικονομική και πολιτική αστάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προοπτικές για τη γαλλική αγορά παραμένουν αβέβαιες, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μισέλ Μπαρνιέ να αντιμετωπίζει το επείγον ζήτημα της κατάρτισης προϋπολογισμού που θα αντιμετωπίζει τα ελλείμματα.

Οι επενδυτές, φοβούμενοι πολιτική παράλυση και ενδεχόμενες νέες εκλογές, παραμένουν επιφυλακτικοί, ενώ οι οικονομικές προβλέψεις επιδεινώνουν τις συνθήκες για τα γαλλικά περιουσιακά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: