Συνεχίζονται οι πιέσεις του πληθωρισμού στην Domino’s – Στα 1,1 δισ. δολάρια τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο

Συνεχίζονται οι πιέσεις του πληθωρισμού στην Domino’s – Στα 1,1 δισ. δολάρια τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο
Η εταιρεία έχει απευθυνθεί στους καταναλωτές που αναζητούν φθηνότερες επιλογές.

Η Domino’s Pizza έμεινε πίσω από τις προσδοκίες της αγοράς για τις πωλήσεις των ιδίων καταστημάτων του δεύτερου τριμήνου, καθώς οι καταναλωτές στις ΗΠΑ, ιδίως στην ομάδα χαμηλότερου εισοδήματος, ξόδεψαν λιγότερα χρήματα για φαγητό έξω ή παραγγελίες.

Η διαδοχικά βραδύτερη αύξηση των υπηρεσιών εστίασης τον Ιούνιο έδειξε ότι οι καταναλωτές εξακολουθούσαν να επιδιώκουν να «τεντώσουν» τους προϋπολογισμούς τους καθώς ανακάμπτουν από μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού.

Η αύξηση των ιδίων πωλήσεων της Domino’s στις ΗΠΑ κατά 4,8% το τρίμηνο υπολειπόταν μόλις των προσδοκιών για αύξηση 4,91%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία έχει απευθυνθεί στους καταναλωτές που αναζητούν φθηνότερες επιλογές μέσω του ανανεωμένου προγράμματος επιβράβευσης στις ΗΠΑ, καθώς και διαφόρων προσφορών για να προσελκύσει πελάτες.

Οι αναλυτές, ωστόσο, ανέμεναν σκληρότερο ανταγωνισμό για την Domino’s αυτό το τρίμηνο, καθώς και οι ανταγωνιστές των ταχυφαγείων αύξησαν τις προσφορές αξίας και τις προωθητικές ενέργειες.

Παρόλα αυτά, ο εξορθολογισμός της αλυσίδας εφοδιασμού και η ανθεκτικότητα στις πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων στις ΗΠΑ βοήθησαν την εταιρεία να αποκομίσει κέρδη 4,03 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις προσδοκίες της αγοράς για 3,68 δολάρια.

«Είχαμε θετικό αριθμό παραγγελιών στις επιχειρήσεις delivery και carryout και σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες. Η στρατηγική μας βρίσκει ανταπόκριση στους πελάτες» είπε ο Ράσελ Βέινερ, διευθύνων σύμβουλος της Domino’s.

Τα ισχυρά διαφημιστικά έσοδα και τα δικαιώματα και οι αμοιβές franchise βοήθησαν επίσης στην αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους του δεύτερου τριμήνου σε 39,8% από 39,5% πριν από ένα χρόνο.

Η Domino’s διατήρησε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της για ετήσια αύξηση των παγκόσμιων λιανικών πωλήσεων άνω του 7%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε συνολικά έσοδα ύψους 1,10 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: