«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ – Στο επίκεντρο η εκλογή προέδρου και το έκτακτο συνέδριο

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ – Στο επίκεντρο η εκλογή προέδρου και το έκτακτο συνέδριο
Εξωτερική άποψη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024. Τα κεντρικά ζητήματα, οι εκκρεμότητες που προκύπτουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι διεργασίες για το έκτακτο συνέδριο και την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου κυριαρχούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, με φόντο την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα για την αρχηγία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει «καζάνι που βράζει» με συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών. Πλευρά της αντιπολίτευσης στον Στέφανο Κασσελάκη ζητά τη διαγραφή του, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να αναφέρει: «Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας». Ωστόσο, η αντίδραση δεν είναι ομόφωνη. Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τάσσεται κατά της διαγραφής, υπογραμμίζοντας πως «το καταστατικό είναι σαφές. Δεν υπάρχει ανέλεγκτη και μη ανακλητή εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί στις συνεδριάσεις των επόμενων ημερών. Παράλληλα, οι υποψηφιότητες για την προεδρία βρίσκονται στο προσκήνιο, με πολλά στελέχη να αναζητούν έναν ενωτικό ηγέτη. Ο Παύλος Πολάκης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται επίσης έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Φάμελλου, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Νικόλας Φαραντούρης.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, από την πλευρά του, απέκλεισε την υποψηφιότητά του με δήλωση: «Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως δεν υπήρξα ποτέ υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος, ευρωβουλευτής, περιφερειάρχης κτλ. Στη δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες δεν πάει πακέτο με θέσεις και αξιώματα».

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει το απόγευμα, ενώ η ένταση στο εσωτερικό του κόμματος αναμένεται να κορυφωθεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: