ΣΥΡΙΖΑ: Οι επόμενες κινήσεις μετά την πρόταση μομφής – Οι επίδοξοι πρόεδροι

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επόμενες κινήσεις μετά την πρόταση μομφής – Οι επίδοξοι πρόεδροι
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024. Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του προέδρου του Κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. Κείμενο αμφισβήτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη που θα καταθέσουν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έδωσαν στην δημοσιότητα 99 μέλη του καθογηγητικού οργάνου. Στο κείμενο ασκούν σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τις ενέργειές του τους τελευταίους μήνες καταλογίζοντας του την ευθύνη για την εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα. Το κείμενο καταλήγει ότι "στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" και καλεί τον κ. Κασσελάκη να πάρει την πρωτοβουλία για την προσφυγή στην κομματική βάση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινά τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, με την Κεντρική Επιτροπή να προγραμματίζει Έκτακτο Συνέδριο και τον Νίκο Παππά να εκπροσωπεί το κόμμα στη ΔΕΘ.

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία ενέκρινε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 163 ψήφους υπέρ. Ο Νίκος Παππάς θα εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα συνεδριάσει ξανά η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες για το Έκτακτο Συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου.

Κατά τη δευτερολογία του, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Είμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες την μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι είναι «διαθέσιμος για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε συντεταγμένα και ενωτικά για τον κύριο στόχο, το ρίξιμο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη». Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Κασσελάκη, απάντησε: «Αν θέλει, μπορεί να είναι συνυποψήφιος».

Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως το κόμμα στέλνει «ένα μήνυμα ηρεμίας και δημοκρατικού διαλόγου». Εξήγησε ότι «το καταστατικό είναι το δικό μας Σύνταγμα» και διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου θα γίνουν με απόλυτη ομαλότητα.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως «αναμέτρηση της ανυποληψίας και του εκφυλισμού με την ελπίδα του ελληνικού λαού». Ο Σωκράτης Φάμελλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή «απέδειξε ότι τα μέλη της θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, που να δίνει διέξοδο και προοπτική στο ΣΥΡΙΖΑ».

Οι επίδοξοι πρόεδροι

Μέτα τον Παύλο Πολάκη που δήλωσε «παρών» για την ηγεσία του κόμματος, και ο Απόστολος Γκλέτσος μέσω ανάρτησής του στα social media, ανέφερε: «Δηλώνω παρών, στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την αριστερά και την Πατρίδα».

Επίσης, ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

Ύστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει το κόμμα στην ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: