ΣΥΡΙΖΑ: «Τελειώνουν» τον Κασσελάκη; Σε κλίμα πόλωσης η συνεδρίαση της ΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τελειώνουν» τον Κασσελάκη; Σε κλίμα πόλωσης η συνεδρίαση της ΚΕ
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησής του με το στέλεχος του κόμματος, Παύλο Πολάκη (δεν εικονίζεται), έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο ζενίθ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αναμένεται να αποφασίσει για το μέλλον της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρά τις πιέσεις, ο Κασσελάκης δηλώνει αμετακίνητος από τη θέση του προέδρου, τονίζοντας πως αποσύρει το εξώδικο που είχε αποστείλει στα κομματικά όργανα για το πόθεν έσχες του. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ωστόσο η ένταση παραμένει, καθώς κατηγορεί ορισμένα μέλη του κόμματος για σχέδιο αποκλεισμού του από την ηγεσία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο Κασσελάκης υποστήριξε ότι στόχος κάποιων στο εσωτερικό του κόμματος είναι να τον εμποδίσουν να διεκδικήσει την ηγεσία, ενώ άφησε αιχμές για την ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να είναι καθοριστική για την πορεία του κόμματος, με τα μέλη να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους για την τύχη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, χωρίς προηγούμενη εισήγηση από την Πολιτική Γραμματεία.

Υποστηρικτές του Κασσελάκη έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση, γεγονός που ο ίδιος απέρριψε, αποκαλώντας το “προβοκάτσια”.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, καθώς οι ανατροπές στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζονται και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: