ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην καθημερινή έκδοση της «Αυγής», μετά από 72 χρόνια

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην καθημερινή έκδοση της «Αυγής», μετά από 72 χρόνια
Election Results at SYRIZA headquarters, in Athens, on May 21, 2023 (Photo by Konstantinos Zilos/NurPhoto) (Photo by Konstantinos Zilos / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η «Αυγή» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 24 Αυγούστου 1952 ως εβδομαδιαία εφημερίδα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την άμεση αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγής», όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Σύμφωνα με το e-tetradio.gr, στην άμεση αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της Αυγής προχώρησαν το ΔΣ της εταιρείας που την εκδίδει και το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχετική ανακοίνωση προς τους εργαζομένους της.

Το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, όπως και το portal avgi.gr, ενώ από την διοίκησή της δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν θα γίνουν απολύσεις. Το επόμενο διάστημα οι ιθύνοντες του κόμματος θα υλοποιήσουν ένα μοντέλο εξυγίανσης τόσο στην Αυγή όσο και στον 105.5 Στο Κόκκινο, στα πρότυπα εκείνου που υλοποιείται στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό».

Σημειώνεται πως η «Αυγή» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 24 Αυγούστου 1952 ως εβδομαδιαία εφημερίδα. Μέσα σε λίγους μήνες, στις 26 Οκτωβρίου 1952, μετατράπηκε σε καθημερινή εφημερίδα και καθιερώθηκε ως το δημοσιογραφικό όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ).

Μετά την επιβολή της δικτατορίας το 1967, η εφημερίδα αναγκάστηκε να κλείσει, αλλά επανεκδόθηκε στη μεταπολίτευση το 1974 από το ΚΚΕ Εσωτερικού και από τότε συνεχίζει, εκφράζοντας -στο σήμερα- τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τιμή του καθημερινού φύλλου φτάνει μέχρι σήμερα τα 1,50 ευρώ, ενώ της κυριακάτικης έκδοσης είναι 3 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: