Σκλαβενίτης: Διαχρονική επιτυχία με σταθερά βήματα από το 1954

Σκλαβενίτης: Διαχρονική επιτυχία με σταθερά βήματα από το 1954
Η Επιχείρηση διαγράφει μία σταθερή και συνεπή πορεία από το 1954 έως και σήμερα παραμένοντας πιστή στις Αρχές και τις Αξίες της.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. είναι µία αµιγώς ελληνική Eπιχείρηση, η µεγαλύτερη στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίµων και ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Η ιστορία της αρχίζει το 1954 µε την Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που ιδρύουν ο Σπύρος Σκλαβενίτης, ο Γιάννης Σκλαβενίτης και ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος. Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας ήταν η χονδρική πώληση τροφίµων σε παντοπωλεία, η συσκευασία και η πώληση µπαχαρικών.

Το 1967 οι τρεις συνέταιροι δηµιουργούν την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών στην Ελλάδα, την “ΤΗΛΕΞΥΠ”, η επιτυχία της οποίας τους ωθεί, αρχικά το 1969, στη δηµιουργία του πρώτου Καταστήµατος λιανικής και, στη συνέχεια το 1971, στην ίδρυση του πρώτου Supermarket στο Περιστέρι. Την ίδια χρονιά η επωνυµία της Επιχείρησης αλλάζει σε Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

Tον Μάρτιο του 2017 ξεκινά η λειτουργία της ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. (100% θυγατρική της Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.).

Στην Εταιρεία µεταβιβάζονται 400 Καταστήµατα (382 στην Ελλάδα και 18 στην Κύπρο) του Οµίλου Μαρινόπουλος. Τον Ιανουάριο του 2018 δηµιουργείται µία ενιαία Εταιρεία µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., µετά τη συγχώνευση των Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. Τα επόµενα χρόνια αναπτύσσεται µε σταθερά βήµατα, ακολουθώντας µε συνέπεια την ίδια εµπορική πολιτική που έχει ως βασικούς άξονες: Προϊόντα άριστης ποιότητας, φιλική εξυπηρέτηση και τιµές “τόσο φθηνά όσο πουθενά”.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.:

Διαθέτει 457 Καταστήµατα, 4 Κέντρα Διανοµής Παραγγελιών eMarket , 7 Κέντρα Διανοµής και 7 Μονάδες Παραγωγής, Επεξεργασίας & Συσκευασίας προϊόντων (Παρασκευαστήριο Έτοιµων Φαγητών, Εργαστήριο Παγωτού, Αρτοζαχαροπλαστεία, Μονάδα Επεξεργασίας και Συσκευασίας Ξηρών καρπών & Μπαχαρικών. Εξυπηρετεί κατά µέσο όρο 620.000 Πελάτες καθηµερινά, απασχολεί περισσότερους από 32.200 Εργαζοµένους και συνεργάζεται µε περισσότερους από 3.000 Προµηθευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δημιουργήθηκε το 2015 και περιλαμβάνει τις εταιρείες:

  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.
  • ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ
  • ΜΑΡΤ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε.
  • ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.

Διαθέτει συνολικά 528 Καταστήµατα, απασχολεί περισσότερους από 37.200 Εργαζοµένους και εξυπηρετεί κατά µέσο όρο 663.000 Πελάτες την ηµέρα.

Η πρωτιά στις προτιμήσεις των καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνει τις διαχρονικές της Αξίες και τη δέσμευση για κορυφαία ποιότητα, με σεβασμό στον Πελάτη και την κοινωνία.

Νέες επενδύσεις

Η Επιχείρηση δεν σταµατά να διευρύνει το επιχειρηµατικό δυναµικό της, «τρέχοντας» µια σειρά από νέες επενδύσεις οι οποίες προσθέτουν αξία στις τοπικές αγορές και ενισχύουν µε θετικό ρυθµό το αποτύπωµα στην εθνική οικονοµία. Το 2024, έχει προγραµµατιστεί η αναβάθµιση του εξοπλισµού µηχανογράφησης, η ολοκλήρωση της αντικατάστασης των ψυκτικών εγκαταστάσεων µε νέες λιγότερο ενεργοβόρες και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε πολλά Καταστήµατα.

Δίπλα στους εργαζόμενους

Με γνώµονα την Αξία “Πρώτα και πάνω από όλα ο Άνθρωπος”, η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. στηρίζει έµπρακτα τους Εργαζοµένους και τις τοπικές κοινωνίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελεί η αύξηση της ετήσιας πολιτικής αποδοχών κατά 30,7 εκατ. ευρώ, η θέσπιση κατώτατου µισθού στα 900€ για Εργαζόµενο µε έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην Επιχείρηση και 960€ µετά τη συµπλήρωση των δύο ετών, ποσό που για έγγαµο Εργαζόµενο διαµορφώνεται σε 960€ και 1.020€, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Εταιρεία προχώρησε στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστηµα το οποίο δεν υπολογίζεται ως προϋπηρεσία µε βάση την πρόσφατη νοµοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριµάνσεων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρµογή των ήδη υφιστάµενων ρυθµίσεων του προγράµµατος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε εργαζόµενους τρίτεκνους και σε γονείς µε τέκνα µε ειδικές ανάγκες, το δώρο γάµου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το Πρόγραµµα Οµαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας µε πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των Εργαζοµένων από την Επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισµού.

 

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφία: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.