Skydance Media κατά Paramount: Κατηγορίες για παραβίαση όρων συγχώνευσης εν μέσω νέας πρότασης

Skydance Media κατά Paramount: Κατηγορίες για παραβίαση όρων συγχώνευσης εν μέσω νέας πρότασης
The Paramount logo is displayed at Columbia Square along Sunset Blvd in Hollywood, California on March 9, 2023. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία εξετάζει νέα προσφορά ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον επενδυτή Έντγκαρ Μπρόνφμαν Τζ.

Η Skydance Media, υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ Έλισον, κατηγόρησε τη μητρική εταιρεία της CBS, Paramount Global, για παραβίαση των όρων της συμφωνίας συγχώνευσης, καθώς η τελευταία συνεχίζει να διαπραγματεύεται με έναν άλλο υποψήφιο αγοραστή. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, οι δικηγόροι της Skydance απέστειλαν επιστολή στην Paramount, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν, στις 21 Αυγούστου, η Paramount έλαβε μια πιο ελκυστική πρόταση ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον μακροχρόνιο επενδυτή μέσων ενημέρωσης, Έντγκαρ Μπρόνφμαν Τζ. Αντί να προχωρήσει με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία με τη Skydance, η Paramount αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την εξέταση άλλων προσφορών μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, παρόλο που η προθεσμία έληγε εκείνη τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Skydance υποστήριξε ότι η Paramount δεν παρείχε την απαιτούμενη γραπτή ειδοποίηση για την παράταση, κάτι που απαιτείται βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η παράταση είναι άκυρη, διότι η προσφορά του Μπρόνφμαν δεν υπερβαίνει την προσφορά της Skydance, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση της συμφωνίας.

Στην επιστολή, η Skydance αναφέρει ότι η συνέχιση των συνομιλιών με τον Μπρόνφμαν θα συνιστούσε σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας και προειδοποιεί ότι ενδέχεται να λάβει νομικά μέτρα για να επιβάλει τη συμφωνία ή να την καταγγείλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: