Σλοβακία: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Σλοβακία: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο – Δίνει μάχη για τη ζωή του
epa11342343 Police officers and onlookers stand near the cordoned-off crime scene where Slovak Prime Minister Robert Fico was shot earlier in the day, in Handlova, Slovakia, 15 May 2024. According to a statement from the Slovak government office on 15 May, "following a government meeting in Handlova, there was an assassination attempt on the Prime Minister of the Slovak Republic Robert Fico. He is currently being transported by helicopter to Banska Bystrica Hospital in a life-threatening condition." EPA/JAKUB GAVLAK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς που δέχθηκε την Τετάρτη.

“Μεταξύ ζωής και θανάτου” βρίσκεται ο Ρόμπερτ Φίτσο ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του Σλοβάκου ομολόγου του, Ρόμπερτ Φίτσο.

Σε ανάρτησή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει:

«Συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

Το πρόσωπο που πυροβόλησε πολλές φορές σήμερα τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο “συνελήφθη” από την αστυνομία, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας.

“Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και θα δώσει περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν”, τόνισε η Ζουζάνα Τσαπούτοβα χαρακτηρίζοντας “επίθεση κατά της δημοκρατίας” την επίθεση κατά του πολιτικού της αντιπάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: