Smartphones: Στη Samsung το 18,9% της παγκόσμιας αγοράς – Η Xiaomi πλησίασε την Apple στη δεύτερη θέση

Smartphones: Στη Samsung το 18,9% της παγκόσμιας αγοράς – Η Xiaomi πλησίασε την Apple στη δεύτερη θέση
Professional man using a smartphone. (Photo by IGOR STEVANOVIC/SCIENCE PHOTO LI / IST / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Τα τηλέφωνα τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να καταλάβουν το 19% της αγοράς για το 2024 παγκοσμίως.

Η Samsung παρέμεινε στην πρώτη θέση της λίστας με τις περισσότερες αποστολές smartphone στον κόσμο για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του αξιόπιστου International Data Corporation (IDC).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 6,5% σε ετήσια βάση σε 285,4 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Παρόλο που αυτό σηματοδοτεί το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των αποστολών και ενισχύει τη δυναμική προς την αναμενόμενη ανάκαμψη φέτος, η ζήτηση δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως και παραμένει υπό αμφισβήτηση σε πολλές αγορές.

Ανά εταιρεία

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αγοράς δείχνουν ότι η Samsung κατέκτησε την πρώτη θέση το 2ο τρίμηνο του 24 με μερίδιο 18,9% των αποστολών.

Η Apple ολοκλήρωσε το τρίμηνο στη δεύτερη θέση με μερίδιο 15,8% με βελτιωμένες επιδόσεις στην Κίνα και σε άλλες βασικές αγορές.

Και οι δύο κορυφαίες εταιρείες σημείωσαν μέτρια ανάπτυξη σε ετήσια βάση.

Η Xiaomi κατέλαβε την τρίτη θέση στο 2Q24 με μερίδιο 14,8%, ενώ η vivo και η OPPO ισοβάθμησαν* για την τέταρτη θέση με μερίδιο 9,1% και 9,0% αντίστοιχα.

Τόσο η Xiaomi όσο και η vivo σημείωσαν διψήφια ανάπτυξη με ισχυρές επιδόσεις στις αναδυόμενες αγορές και την Κίνα, ενώ η ανάπτυξη της OPPO κατά 1,8% οφείλεται στην επιτυχημένη συνεχιζόμενη επέκταση εκτός Κίνας.

«Υπάρχει “μεγάλος ενθουσιασμός” στην αγορά των smartphones, χάρη στις υψηλότερες μέσες τιμές πώλησης και στον θόρυβο γύρω από τα smartphones AI γενιάς, τα οποία αναμένεται να καταλάβουν το 19% της αγοράς φέτος» δήλωσε η Ναμπίλα Ποπάλ, διευθύντρια ερευνών της ομάδας Worldwide Tracker της IDC.

«Καθώς τόσο η Apple όσο και η Samsung συνεχίζουν να πιέζουν την κορυφή της αγοράς και να επωφελούνται περισσότερο από τη συνεχιζόμενη τάση premiumization, πολλοί κορυφαίοι κινεζικοί κατασκευαστές αυξάνουν τις αποστολές στη χαμηλή κατηγορία σε μια προσπάθεια να κατακτήσουν μερίδιο όγκου εν μέσω αδύναμης ζήτησης» πρόσθεσε η Ποπάλ, προσθέτοντας ότι το μερίδιο των συσκευών μεσαίας κατηγορίας τιμών αμφισβητείται, ως αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: