Το Snapchat εκτοξεύεται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια

Το Snapchat εκτοξεύεται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια
Photo:

Η εταιρεία αναζητεί επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης.

Το Snapchat αναζητεί μια αύξηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, που μπορεί να εκτοξεύσει την εκτιμώμενη αξία του έως τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, διευθυντικά στελέχη της διαδικτυακής εταιρείας βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με ενδιαφερόμενους χρηματοδότες. Ο προηγούμενος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας πραγματοποιήθηκε το 2014, προσφέροντας μια μαζική αύξηση στην αξία της κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, η αξία του Smapchat μπορεί να φτάσει, τελικά, μεταξύ των 16 με 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην εντυπωσιακή αυτή αύξηση συμβάλει η προσθήκη όλων και περισσότερων νέων ενεργών χρηστών, στους ήδη πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες του καθώς και η επέκταση των υπηρεσιών του. Τον προηγούμενο μήνα αποφάσισε να εντάξει στις υπηρεσίες του βίντεο και άρθρα μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών των ΗΠΑ, όπως το CNN και το ESPN, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό με το Twitter και το Facebook. Το Facebook, μάλιστα, είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει ανεπιτυχώς δύο χρόνια νωρίτερα το Snapchat, έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμα και μετά την αύξηση, το Snapchat θα παραμείνει στην τρίτη θέση των εταιρειών που ασχολούνται με την τεχνολογία και βρίσκονται εκτός χρηματιστηρίων. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας αναλύσεων CB Insights, στην πρώτη θέση παραμένει η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία smartphones Xiaomi, με αξία 46 δισ. δολάρια. Aκολουθεί στη δεύτερη θέση το Uber, με εκτιμώμενη αξία στα 41 δισεκατομμύρια.

Η είδηση, πάντως, της επερχόμενης αύξησης της αξίας του Snapchat έρχεται να αναδείξει την εντυπωσιακή άνοδο στη χρηματοδότηση κεφαλαίων για τις εταιρείες της τεχνολογίας, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.