«Σπάει τα κοντέρ» η SpaceX: Ρεκόρ στις μη εισηγμένες με αποτίμηση στα 210 δισ. δολάρια

«Σπάει τα κοντέρ» η SpaceX: Ρεκόρ στις μη εισηγμένες με αποτίμηση στα 210 δισ. δολάρια
«Όταν υπάρξει επιβεβαίωση µιας εύλογης (~50%) χρήσης καθαρής ενέργειαςαπό τους εξορύκτες µε θετική µελλοντική τάση, η Tesla θα αρχίσει να δέχεται ξανά Bitcoin στις συναλλαγές της». Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρίσκεται πίσω μόνο από την ByteDance, μητρική εταιρείας του TikTok.

Η SpaceX του Έλον Μασκ θα πουλήσει μετοχές της στα 112 δολάρια, αποτιμώντας την εταιρεία στα 210 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg.

Αυτή η δημόσια προσφορά περιλαμβάνει μετοχές που πωλούν υπάλληλοι και άλλοι insiders, και η τιμή αποτίμησης είναι υψηλότερη από την προηγούμενη αποτίμηση των 200 δισ. δολαρίων λόγω της αυξημένης επενδυτικής ζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Δεκέμβριο, η SpaceX είχε αποτιμηθεί στα 180 δισ. δολάρια σε μια συναλλαγή, και η νέα αποτίμηση αποτελεί ρεκόρ για μια αμερικανική μη εισηγμένη εταιρεία. Ωστόσο, παραμένει χαμηλότερη από τα 268 δισ. δολάρια της ByteDance, μητρικής εταιρείας του TikTok.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της SpaceX την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με μερικές από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας τη σημαντική ανάπτυξη και την επενδυτική απήχηση της εταιρείας στον τομέα της διαστημικής και δορυφορικής τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: