Στα 1,1 δισ. δολάρια τα διανεμόμενα κέρδη της UBS προς τους μετόχους

Στα 1,1 δισ. δολάρια τα διανεμόμενα κέρδη της UBS προς τους μετόχους
A sign and logo of the Swiss giant banking UBS is seen in Lausanne on February 6, 2024. Swiss banking giant UBS said on February 6, 2024 it would hand shareholders up to 1 billion US dollars in share buybacks as it posted a smaller-than-expected quarterly loss stemming from the costs of absorbing fallen rival Credit Suisse. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Photo: AFP
Συγκριτικά με τα 528 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση

Η UBS ανακοίνωσε την Τετάρτη καθαρά κέρδη ύψους 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναλογούν στους μετόχους κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία συγκρίθηκαν με τα 528 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που παρείχε η ελβετική τράπεζα.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι τα συνολικά έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία συγκρίθηκαν με το ποσοστό συναίνεσης των 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου αντικατοπτρίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει από την ολοκλήρωση της εξαγοράς, καθώς εκπληρώνουμε όλες τις δεσμεύσεις μας έναντι των ενδιαφερόμενων μερώ» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι.

«Είμαστε σε καλή θέση για να επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους και να επιστρέψουμε στα επίπεδα κερδοφορίας που πετύχαμε πριν μας ζητηθεί να παρέμβουμε και να σταθεροποιήσουμε την Credit Suisse», πρόσθεσε.

Η UBS ανέφερε επίσης ότι πέτυχε πρόσθετη ακαθάριστη εξοικονόμηση κόστους ύψους 0,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιτυγχάνοντας περίπου το 45% των σωρευτικών ετήσιων φιλοδοξιών της για ακαθάριστη εξοικονόμηση κόστους.

Οι ελβετικές αρχές επέβλεψαν την πρώτη συγχώνευση δύο παγκόσμιων συστημικά σημαντικών τραπεζών -όπως χαρακτηρίζονται από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Μετά από αυτό, η UBS κατέγραψε δύο συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών λόγω του κόστους απορρόφησης του αντιπάλου της.

Οι επενδυτές ζεστάθηκαν με την εξαγορά, ανεβάζοντας μέχρι το καλοκαίρι την αξία των μετοχών της UBS κατά περισσότερο από δύο τρίτα από τότε που εξαγόρασε την Credit Suisse τον Μάρτιο του 2023. Ωστόσο, οι μετοχές της UBS έχασαν έκτοτε έδαφος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναταραχής στις παγκόσμιες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: