Η Nvidia πλησιάζει όλο και περισσότερο την Apple – Στα 2,8 τρισ. δολάρια η αξία της

Η Nvidia πλησιάζει όλο και περισσότερο την Apple – Στα 2,8 τρισ. δολάρια η αξία της
Η μετοχή της Nvidia αυξήθηκε έως και 8% στα 1.149,39 δολάρια κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης

Σε ιστορικό υψηλό, με ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη, «σκαρφάλωσαν» οι μετοχές της Nvidia στη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Μαΐου, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών να αγγίζει τα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και να βρίσκεται «μόλις» 100 δισεκατομμύρια δολάρια μακριά από το να ξεπεράσει σε αξία την Apple, τη δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία της Wall Street μετά τη Microsoft

Η μετοχή της Nvidia αυξήθηκε έως και 8% στα 1.149,39 δολάρια κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ της Apple υποχώρησε 0,2% στις απογευματινές συναλλαγές.

«Η αγορά δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τη διαρκώς βελτιούμενη αναπτυξιακή τροχιά της εταιρείας. Και παρά την υψηλή αποτίμησή της, εξακολουθεί να μην μοιάζει με φούσκα» δήλωσε ο Derren Nathan, επικεφαλής ανάλυσης μετοχών στο Hargreaves Lansdown.

Με όρους PE, η Nvidia διαπραγματεύτηκε πρόσφατα στο 36x, έναντι 38x της Advanced Micro Devices και 21x της Intel, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Πάντως, οι μετοχές της έχουν υπερδιπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος μετά από υπερτριπλασιασμό πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: