Στα χέρια της Oaktree πέρασε η Ίντερ, μετά από «κανόνι» 395 εκατ. ευρώ

Στα χέρια της Oaktree πέρασε η Ίντερ, μετά από «κανόνι» 395 εκατ. ευρώ
General view of Italian Supercup trophy wins by FC Internazionale before the Serie A football match between FC Internazionale and Empoli FC at Giuseppe Meazza Stadium in San Siro, Milano, Italy (Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto) (Photo by Mairo Cinquetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Suning αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του συλλόγου το 2016.

Το αμερικανικό επενδυτικό fund Oaktree Capital Management δήλωσε ότι έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της ιταλικής Ίντερ , μετά από μια αθέτηση πληρωμής δανείου -ύψους 395 εκατομμυρίων ευρώ- από τον κινεζικό όμιλο Suning που ελέγχει τους «νερατζούρι».

Το δάνειο χορηγήθηκε το 2021 στο επιχειρημαικό σχήμα με έδρα το Λουξεμβούργο, μέσω του οποίου ο κινεζικός όμιλος Suning ελέγχει την Ίντερ, και το δάνειο ήταν εγγυημένο από το μερίδιο της εταιρείας στην ομάδα

Στο πλαίσιο ενός τέτοιου σχήματος η Oaktree είχε το δυνητικό δικαίωμα να αναλάβει τον έλεγχο του συλλόγου σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αρχική μας εστίαση είναι η λειτουργική και οικονομική σταθερότητα. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη διοικητική ομάδα της Ίντερ Μίλαν», δήλωσε ο Αλεχάντρο Κάνο της Oaktree.

Σημειώνεται πως η Oaktree στις 31 Μαρτίου είχε 192 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Η Ίντερ Μιλάνο, που ιδρύθηκε το 1908, είναι από τους πιο διάσημους συλλόγους του ιταλικού ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα 20 φορές, και φιλοξενεί κορυφαίους παίκτες όπως ο Λαουτάρο Μαρτίνεθ και ο Νικολό Μπαρέλα.

Η Suning αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του συλλόγου το 2016, σε μια από τις πιο προβεβλημένες επιδρομές κινεζικής επιχείρησης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: