Σταϊκούρας: Διαμορφώνουμε έναν λειτουργικό συγκοινωνιακό χάρτη στη Θεσσαλονίκη

Σταϊκούρας: Διαμορφώνουμε έναν λειτουργικό συγκοινωνιακό χάρτη στη Θεσσαλονίκη
(Ξένη δημοσίευση) Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει με αστικό λεωφορείο στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας λεωφορειακής γραμμής αστικής συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση της περιοχής της Γ' Φάσης της ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΙΠΕ - ΕΤΒΑ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων ενόψει και της λειτουργίας του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση να διαμορφωθεί ένας νέος, λειτουργικός και έξυπνος συγκοινωνιακός χάρτης για την πόλη, σημειώνοντας πως πρέπει «να συνδυάσουμε τη λειτουργία του Μετρό με τις λεωφορειακές γραμμές, επιτυγχάνοντας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τις μετακινήσεις του πολίτη, στο κέντρο και τα προάστια της πόλης. Τα δύο διαθέσιμα μέσα πρέπει και θα λειτουργούν συμπληρωματικά, συνεργατικά και αλληλοτροφοδοτούμενα, επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή, συνδυαστική ή μη, χρήση τους. Ένας καλός σχεδιασμός θα αποφέρει τεράστια οφέλη στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός επισήμανε ότι δρομολογήθηκε ήδη ένα καλό βήμα, στα δυτικά, στη βιομηχανική περιοχή ΒΙΠΕΘ, στον πυρήνα της παραγωγικής διαδικασίας της Βόρειας Ελλάδας. Όπως είπε, κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας, εξυπηρετείται με ένα επιπλέον όχημα όλη η Βιομηχανική Ζώνη της Σίνδου, εντάσσοντας τη Γ’ Φάση της ΒΙ.ΠΕ.Θ. – για πρώτη φορά – στον σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, τροποποιείται τόσο η κεντρική γραμμή όσο και η τοπική γραμμή εξυπηρέτησης, η Γραμμή 53 της Σίνδου, με 25 επιπλέον δρομολόγια, ώστε η ζωτική περιοχή της Γ’ Φάσης να ενταχθεί σε πλήρη εξυπηρέτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: