Στάσσης (ΔΕΗ): Οι συνεργασίες με τις ΗΠΑ «κλειδί» για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη

Στάσσης (ΔΕΗ): Οι συνεργασίες με τις ΗΠΑ «κλειδί» για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης μιλά κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Δ.Ε.Η., Αθήνα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κ. Στάσσης τόνισε ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται να λειτουργεί ως δύναμη σταθερότητας, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του 8ου Southeast Europe Energy Forum, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, υπογράμμισε τη σημασία των συνεργασιών μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των ΗΠΑ για την ενεργειακή ασφάλεια και τις προσιτές τιμές ενέργειας.

Στην ομιλία του, ο κ. Στάσσης τόνισε ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται να λειτουργεί ως δύναμη σταθερότητας, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Στάσσης ανέφερε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση: την ενεργειακή ασφάλεια, που πλήττεται από γεωπολιτικές κρίσεις, και την κλιματική κρίση, με τις ακραίες καιρικές συνθήκες να αυξάνουν τις ανάγκες για ενέργεια. Η λύση βρίσκεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά η επιτυχία τους εξαρτάται από την ευελιξία των συστημάτων, όπως μπαταρίες, αντλησιοταμίευση και ανθεκτικά δίκτυα.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για ένα κοινό ρυθμιστικό πλαίσιο μεταξύ των χωρών της περιοχής, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών και να υποστηριχθεί η μελλοντική ανάπτυξη. Η ΔΕΗ, μέσω επενδύσεων στην Αλεξανδρούπολη και εξαγορών στην περιοχή, έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: