Στεγαστικό – ΔΕΘ: Ποιοι θα επωφεληθούν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις

Στεγαστικό – ΔΕΘ: Ποιοι θα επωφεληθούν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις
Top down view of the roads with cars, traffic and bulding terraces. Panoramic aerial view from a drone of the urban environment of the Greek capital, Athens. Apartments, buildings and roads in central Athens near Ampelikipi and Zografou residential neighborhood area. Athens, Greece on May 20, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στη ΔΕΘ.

Οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης θα είναι στο επίκεντρο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ανάμεσα στα μέτρα που θα παρουσιαστούν είναι η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων με στόχο τη στήριξη ευάλωτων ομάδων και την αναζωογόνηση της αγοράς κατοικίας.

Ένα από τα κεντρικά σημεία των παρεμβάσεων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα είναι το άνοιγμα περίπου 700.000 κλειστών ακινήτων, με κίνητρα για τους ιδιοκτήτες. Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τριετή απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος στις νέες μισθώσεις κατοικιών φαίνεται να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Οι ομάδες που θα ωφεληθούν περιλαμβάνουν ζευγάρια, άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγους, γυναίκες θύματα βίας και νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα βασικά προγράμματα είναι το «Σπίτι μου 2», ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο αφορά την επιδότηση επιτοκίων για την αγορά πρώτης κατοικίας, με διεύρυνση κριτηρίων και μηδενικά επιτόκια για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Προβλέπονται επίσης περιορισμοί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε κορεσμένες περιοχές και βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», με αύξηση της επιδότησης έως το 60%.

Τέλος, θα ανακοινωθεί ο πρώτος διαγωνισμός για την Κοινωνική Αντιπαροχή, μέσω της οποίας θα κατασκευαστούν 3.000 νέες κατοικίες για κοινωνική στέγαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: