Stellantis: Γιατί απειλεί να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο

Stellantis: Γιατί απειλεί να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο
Stellantis logo displayed on a phone screen is seen with some of the company brands logos displayed in the background in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 7, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
"Αν η αγορά γίνει εχθρική, θα αξιολογήσουμε τη μεταφορά της παραγωγής μας αλλού".

Η Stellantis προειδοποιεί ότι θα σταματήσει την κατασκευή οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν η κυβέρνηση δεν χαλαρώσει τους φιλόδοξους στόχους πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος, Maria Grazia Davino, δήλωσε ότι οι στόχοι για τα οχήματα μηδενικών εκπομπών είναι μη βιώσιμοι, με την εταιρεία να κινδυνεύει από μεγάλα πρόστιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να απαιτεί το 22% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά φέτος και το 80% μέχρι το 2030, η Stellantis έχει επενδύσει σημαντικά στα εργοστάσιά της.

Ωστόσο, η μειωμένη ζήτηση και οι υψηλές τιμές απειλούν τη βιωσιμότητα αυτών των επενδύσεων. “Αν η αγορά γίνει εχθρική, θα αξιολογήσουμε τη μεταφορά της παραγωγής μας αλλού”, δήλωσε η Davino.

Παρά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της στο Ellesmere Port και το Luton, η Stellantis αντιμετωπίζει προκλήσεις και ζητά από την κυβέρνηση να προσαρμόσει τους στόχους της για να αποφύγει τον κίνδυνο αποχώρησης από τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: