Στη Βουλή με χειροπέδες Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς

Στη Βουλή με χειροπέδες Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς

Ειδικό σχέδιο για τη μεταγωγή τους - Οι τρεις βουλευτές θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να γίνει η μεταγωγή των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής σήμερα στη Βουλή, για τη σημερινή λήψη απόφασης στο αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Στις 12 το μεσημέρι προσέρχονται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός .Η μεταγωγή των τριών βουλευτών, που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, θα γίνει με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ ειδικό σχέδιο θα ακολουθήσει και αυτή τη φορά η Φρουρά της Βουλής με δεδομένη και την εντολή που έχει δώσει ο πρόεδρος του Σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης για αυστηρή εφαρμογή και σεβασμό των δικονομικών κανόνων.

Οι έλεγχοι κατά την είσοδο θα είναι αυστηροί ενώ αναμένεται να περιοριστούν και οι άδειες εισόδου του κοινού στα θεωρεία.

Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Σημειώνεται ότι από τις 09:30, περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην «πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής», ενώ η αστυνομία έχει θέσει φραγμό στη διασταύρωση Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ρεύμα ανόδου.

Διαβάστε ακόμη: Που σημείωσε η Χρυσή Αυγή τα υψηλότερα ποσοστά της

Συμπληρωματικές ποινικές διώξεις
Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).

Η Χρυσή Αυγή αναμένεται, και ενώπιον της Ολομέλειας, να επικαλεστεί το άρθρο 62 του Συντάγματος που αναφέρεται στην άρση ασυλίας των βουλευτών. Όπως ειδικότερα αναφέρει το άρθρο 62 του Συντάγματος, «Η άδεια για την άσκηση δίωξης θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής». Στο ίδιο άρθρο ωστόσο προβλέπεται ότι «η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής».

Η συνταγματική πρόνοια για την αναστολή της προθεσμίας, στην περίπτωση των διακοπών της Βουλής, έχει επισημανθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου. Στην επιστολή εκείνη ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι, από το αίτημα της εισαγγελικής αρχής και μετά, έγινε ακρόαση των βουλευτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η Επιτροπή εξέδωσε τη γνωμοδότησή της και στη συνέχεια με απόφαση της Ολομέλειας, υπήρξε διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα, «η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής, ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή των εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή εκλογών ή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση».