Στείλτε έμβασμα με ένα tweet!
- 14/10/2014, 19:15
- SHARE
Η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα συνεργάζεται με το Twitter για μεταφορά χρημάτων μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Η Groupe BPCE, η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, ανακοίνωσε τη συμμαχία της με το Twitter με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων μέσω tweets.
Ο «αγώνας δρόμου» μεταξύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως τις Apple και Facebook, για εισχώρηση στον τομέα των τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών, έκανε και το Twitter να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο χώρο.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η υπηρεσία «S-Money» ξεκινά τη λειτουργία της από τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ των Γάλλων χρηστών του Twitter, ανεξάρτητα ποιας τράπεζας είναι πελάτες και χωρίς την υποχρέωση ο αποστολέας να γνωρίζει τραπεζικές λεπτομέρειες που αφορούν τον αποδέκτη.
«Η S-Money επιτρέπει στους χρήστες του Twitter στη Γαλλία να στέλνουν μεταξύ τους χρήματα με ένα απλό tweet, χωρίς καν να έχουν γνώση των πληροφοριών που αφορούν τον αποδέκτη», δήλωσε ο Νίκολας Σατιγιόν, επικεφαλής της mobile υπηρεσίας της Groupe BPCE.
Η υπηρεσία S-Money επιτρέπει ήδη τη μεταφορά χρημάτων μέσω γραπτών μηνυμάτων, ενώ το επίπεδο ασφάλειας βασίζεται στα standards κάθε εταιρείας πιστωτικών καρτών. Ούτε η τράπεζα, αλλά ούτε και το Twitter δεν προχώρησαν σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα αυτή υπηρεσία.
Πριν από έναν μήνα το Twitter λάνσαρε για πρώτη φορά την υπηρεσία Twitter Buy, με την οποία ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να αγοράζει προϊόντα κατευθείαν από την πλατφόρμα.
Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει στα ίδια επίπεδα με αυτά του Facebook όσον αγορά τις online αγορές, καθώς δεν είναι κρυφό ότι αυτός είναι ίσως ο πλέον επικερδής τομέας.
Μάλιστα, η γιαπωνέζικη τράπεζα Rakuten Bank προσφέρει ήδη μια παρεμφερή με την γαλλική S-Money υπηρεσία, με την οποία οι χρήστες του Facebook μπορούν να χρησιμοποιούν τη λίστα φίλων τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να τους στέλνουν χρήματα από την mobile εφαρμογή της τράπεζας.
Οι επενδυτές ανησυχούν όσον αφορά τα περιθώρια ανάπτυξης του Twitter, καθώς τον τελευταίο χρόνο η αξία των μετοχών του έχει πέσει κατά 17%, ενώ οι μετοχές του Facebook έχουν ανέβει στην ίδια περίοδο κατά 35%.